De polikliniek Gynaecologie / Verloskunde

Op de polikliniek Gynaecologie / Verloskunde werken negen gynaecologen, artsen in opleiding tot gynaecoloog, arts-assistenten, doktersassistenten, echoscopisten, fertiliteitsconsulenten en twee klinisch verloskundigen. Dagelijks worden er verschillende spreekuren op afspraak gehouden. Het Zaans Medisch Centrum is een opleidingsziekenhuis. Wij zijn er trots op co-assistenten op te leiden tot arts en gynaecologen in opleiding tot gynaecoloog. Op de polikliniek kunt u artsen in opleiding en artsen niet in opleiding tot gynaecoloog tegen komen. Mogelijk komt u op de polikliniek of op de afdeling ook co-assistenten of verloskundigen in opleiding tegen. Mocht dit een bezwaar voor u zijn kunt u dit aangeven wanneer u zich aanmeldt voor uw afspraak.

Eerste afspraak

Maakt u voor de eerste keer een afspraak op de polikliniek, heeft u een nieuwe klacht of is het langer dan een jaar geleden dat u de gynaecoloog heeft bezocht dan is het noodzakelijk dat u een doorverwijzing heeft van de huisarts of verloskundige. Zonder doorverwijzing wordt de behandeling door de specialist niet vergoed. 

Opgenomen in buitenlands ziekenhuis? 

Bent u onlangs in een buitenlands ziekenhuis opgenomen, heeft u een gynaecologische echo laten maken in een buitenlands ziekenhuis of komt u  beroepsmatig in aanraking met varkens en/of kalveren dan kan het zijn dat u een bepaalde ziekenhuisbacterie bij u draagt. Meldt dit vóór uw komst naar het ziekenhuis. 

Bereikbaarheid

De polikliniek gynaecologie is bereikbaar op werkdagen van 08.00 - 17.30 uur op telefoonnummer (075) 650 12 25.

Gespecialiseerde spreekuren

Naast de reguliere spreekuren zijn er ook diverse gespecialiseerde poliklinieken waarvoor u een afspraak kunt maken. Deze vindt u in het linker menu. 

Polikliniek Saendelft

Voor een aantal spreekuren kunt u ook terecht op de polikliniek Saendelft in Assendelft. De gynaecologen houden elke week op verschillende dagen spreekuur in de polikliniek in Saendelft. Naast een afspraak met de gynaecoloog kunt u hier ook terecht voor het maken van gynaecologische en verloskundige echo’s.

​​