De polikliniek Gynaecologie / Verloskunde

Op de polikliniek Gynaecologie / Verloskunde werken zeven gynaecologen, artsen in opleiding tot gynaecoloog, arts-assistenten, doktersassistenten, echoscopisten, fertiliteitsconsulenten, een menopauze consulent, drie klinisch verloskundigen en een administratief medewerker. Dagelijks worden er verschillende spreekuren op afspraak gehouden. Het Zaans Medisch Centrum is een opleidingsziekenhuis. Wij zijn er trots op co-assistenten op te leiden tot arts en gynaecologen in opleiding tot gynaecoloog. Op de polikliniek kunt u artsen in opleiding en artsen niet in opleiding tot gynaecoloog tegen komen. Mogelijk komt u op de polikliniek of op de afdeling ook co-assistenten of verloskundigen in opleiding tegen. Mocht dit een bezwaar voor u zijn kunt u dit aangeven wanneer u zich aanmeldt voor uw afspraak.

Eerste afspraak

Maakt u voor de eerste keer een afspraak op de polikliniek, heeft u een nieuwe klacht of is het langer dan een jaar geleden dat u de gynaecoloog heeft bezocht dan is het noodzakelijk dat u een doorverwijzing heeft van de huisarts of verloskundige. Zonder doorverwijzing wordt de behandeling door de specialist niet vergoed. 

Opgenomen in buitenlands ziekenhuis? 

Bent u onlangs in een buitenlands ziekenhuis opgenomen, heeft u een gynaecologische echo laten maken in een buitenlands ziekenhuis of komt u  beroepsmatig in aanraking met varkens en/of kalveren dan kan het zijn dat u een bepaalde ziekenhuisbacterie bij u draagt. Meldt dit vóór uw komst naar het ziekenhuis. 

Bereikbaarheid

De polikliniek gynaecologie is bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur op telefoonnummer (075) 650 12 25. De huisarts kan u ook verwijzen d.m.v. een digitale- of faxverwijzing. U krijgt dan een afspraakbevestiging opgestuurd.

Gespecialiseerde spreekuren

Naast de reguliere spreekuren zijn er ook diverse gespecialiseerde poliklinieken waarvoor u een afspraak kunt maken. Deze vindt u in het linker menu. 

Polikliniek Saendelft

Voor een aantal spreekuren kunt u ook terecht op de polikliniek Saendelft in Assendelft. De gynaecologen houden elke week op verschillende dagen spreekuur in de polikliniek in Saendelft. Naast een afspraak met de gynaecoloog kunt u hier ook terecht voor het maken van gynaecologische en verloskundige echo’s.