Home > MijnZMC > ZMC, ook online

ZMC, ook online

MijnZMC is een zogenaamd patiëntenportaal. Een portaal is een beveiligde omgeving die te bereiken is via de website van het Zaans Medisch Centrum. MijnZMC is alleen toegankelijk als u patiënt bent van het Zaans Medisch Centrum en u in het bezit bent van DigiD om in te loggen.


Patiëntenportaal

Zaans Medisch Centrum biedt patiënten via het portaal toegang tot (delen van) het elektronisch patiëntendossier. U kunt veel zorgzaken online regelen, zoals uw medisch dossier inzien, uitslagen inzien en vragenlijsten invullen. 

De diensten van MijnZMC zijn voortdurend in ontwikkeling. De vorm en inhoud van het patiëntenportaal kunnen van tijd tot tijd wijzigen.


Medisch taalgebruik

In MijnZMC vindt u een gedeelte van uw medisch dossier. Dankzij deze informatie kunt u een actievere rol spelen in uw behandeling. De informatie is vaak erg medisch geschreven. Uw behandelend arts schrijft in uw dossier als naslag voor zichzelf en voor andere zorgverleners die bij uw zorg betrokken zijn. Uitslagen zijn meestal ongecorrigeerd en niet op u als patiënt afgestemd. Ook kan het voorkomen dat u context mist. 

Wij proberen u zo veel mogelijk op weg te helpen, zodat u de medische termen beter kunt begrijpen. Zie de pagina Medische termen. Met uw vragen over de inhoud van uw patiëntenportaal kunt u terecht bij uw behandelend arts. 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure