Home > Agenda en voorlichtingsbijeenkomsten > Themabijeekomst oncologie: Als kanker je gezin treft

Themabijeekomst oncologie: Als kanker je gezin treft


Hoe zorg je ervoor dat iedereen deze tijd zo goed mogelijk doorkomt.

De confrontatie met kanker verandert veel in de dagelijkse gang van zaken en maakt veel emoties los: verdriet, boosheid, ongeloof, wanhoop en angst voor wat komen gaat. Bij kinderen is dat niet anders dan bij volwassenen. Hoe een kind met deze emoties omgaat, is afhankelijk van onder meer leeftijd, ontwikkelingsfase, karakter, omgeving en achtergrond.

Hoe kan je als ouder het beste je kinderen in   deze   moeilijke   periode   begeleiden?

Wat helpt om goed met de  situatie  om  te gaan?

Carine Kappeyne  van  de  Coppello,  orthopedagoge  en  GZ psycholoog geeft informatie over welke emoties erbij kinderen kunnen spelen en hoe zij die uiten. U krijgt deze avond handvaten om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan als uw gezin geraakt is door kanker.

Uiteraard is er ook ruim gelegenheid om vragen te stellen. Na afloop kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uit wisselen met andere ouders.

Deze avond is in samenwerking met het Ingeborg Douwe Centrum, Evean ledenvereniging, Stichting MOC Huis aan het Water, Anna’s huis en Zaans Medisch Centrum tot stand gekomen. Heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning voor uw kind, voor u zelf of uw gezin dan staan zij voor u klaar.

Bekijk de flyer (pdf)
 

Informatie

  • Locatie: Anna's huis (aan de zorgboulevard, naast het ziekenhuis)
  • Datum: 08-04-2019
  • Tijd: 19.00 uur -

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure