Home > Nieuwsberichten > Blog: Wat is er leuk aan het verpleegkundige vak?

Blog: Wat is er leuk aan het verpleegkundige vak?11/12/2019

Hoi! Ik ben Georgette Stronck, in 2017 ben ik afgestudeerd als MBO-verpleegkundige. Hierna ben ik gelijk begonnen met de duale opleiding tot HBO-verpleegkundige, op dit moment zit ik in mijn laatste jaar. Ik werk voor mijn opleiding in het ziekenhuis het Zaans Medisch Centrum op de afdeling snijdend (chirurgie, orthopedie, urologie en KNO). Op de werkvloer werk ik als afgestudeerd MBO-verpleegkundige en daarnaast ben ik bezig met mijn studie. Ik ben de opleidingen gaan volgen, omdat het vak biologie en het werken in een ziekenhuis mij altijd al heeft geïnteresseerd.

Als ik vertel dat ik verpleegkundige ben in een ziekenhuis, dan denken de meesten mensen meteen aan “billen wassen” en veel poep en plas opruimen. Dit komt zeker voor in mijn vak, maar dat is nog lang niet alles. Ik begeleid patiënten in hun ziekteproces, voer verpleegtechnische handelingen uit, ik werk samen met meerdere disciplines zoals een arts-assistent of een fysiotherapeut en nog veel meer….

Mijn drijfveer voor dit vak is, de waardering die ik van de patiënten ontvang en dat elke dag anders is. Dat maakt mijn werk leuk, daardoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Persoonlijk vind ik het ook mooi om te zien hoe patiënten met de hulp van mij en de andere disciplines opknappen na een operatie. Ik werk niet alleen samen met de verschillende disciplines, maar ook met mijn mede verpleegkundige collega’s. Als de werkdruk hoog ligt of een patiënt gaat acuut slechter dan heb ik mijn collega’s die bijspringen. Wij staan altijd voor elkaar klaar.

Het leuke van de afdeling Snijdend vind ik het verzorgen van wonden en de patiënten die voor een operatie gaan. Eerder heb ik altijd gezegd operatie assistente te willen worden, door mijn MBO-verpleegkundige opleiding ben ik van gedachten veranderd. Als verpleegkundige op een verpleegafdeling heb je verantwoordelijkheid en verpleegtechnische handelingen, dit trok mij meer aan dan als assistent op een OK te staan. Ik hoop nog lang met plezier naar mijn werk te mogen gaan. Hopelijk inspireer ik jullie om ook voor dit leuke vak te kiezen!


Georgette Stronck

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2020 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure