Home > Nieuwsberichten > Compleet slaapcentrum van MC Slotervaart gaat over naar Zaans Medisch Centrum in Zaandam

Compleet slaapcentrum van MC Slotervaart gaat over naar Zaans Medisch Centrum in Zaandam03/12/2018

Het Amsterdam Slaap Centrum van het MC Slotervaart zet haar diensten voort in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam (ZMC).

Er wordt hard gewerkt om spreekuren zo snel mogelijk op te kunnen starten.
Patiënten van het Amsterdam Slaap Centrum van het Slotervaart ziekenhuis krijgen binnenkort bericht over wanneer ze terecht kunnen en hoe ze dan een afspraak kunnen maken.

Vragen

Heeft u een vraag? Dan kunt u bellen met het telefoonnummer 075 650 7001.

Voor niet-medische vragen kunt u ook mailen naar slaapcentrum@zaansmc.nl.  
Helaas kunnen we op dit moment nog geen afspraken inplannen.
Bent u patiënt van het Amsterdam Slaap Centrum en heeft u een vraag over uw CPAP gebruik? Ook dan kunt u dit telefoonnummer bellen: 075 650 7001

Het team

Het team - bestaande uit neurologen - gespecialiseerd in slaapstoornissen, KNF laboranten, polikliniek assistentes, verpleegkundigen en verzorgenden  komt over naar het ZMC. Ook zit in dit team een chronobioloog. Zij is gespecialiseerd in behandeling van stoornissen van de biologische klok. Dit heeft vrijwel geen ander slaapcentrum.

De neurologen  / slaapspecialisten van het MC Slotervaart zijn verheugd over deze stap. Neuroloog Lonneke de Lau van het MC Slotervaart zegt hierover: “In het Zaans Medisch Centrum kunnen wij,  in samenwerking met de medische staf van het ZMC, ons hoogwaardig slaapcentrum voortzetten. En dat in een mooi nieuw ziekenhuis, waarin wij uitstekende faciliteiten krijgen. De continuïteit van onze specialistische  zorg aan onze  patiënten is hiermee gewaarborgd. Daarbij komt dat het ZMC voor patiënten vanuit Amsterdam goed bereikbaar is.” 

Slaapcentrum

Een goede nachtrust is van belang om overdag optimaal te functioneren en het lichaam gezond te houden. Het Slaapcentrum beschikt over alle middelen om goed onderzoek te doen naar slaap en slaapstoornissen. Voor slaapproblemen kunnen veel oorzaken zijn. Daarom werken verschillende specialisten nauw samen: neuroloog / somnoloog, longarts, KNO-arts, kaakchirurg, psychiater en  zo nodig kinderarts en in slaapstoornissen gespecialiseerde psychologen.  

Het slaapcentrum heeft een belangrijke regionale functie. Uit de hele regio raadplegen patiënten het specialistische team. “Voor het ZMC  is het Slaap Centrum uit het MC Slotervaart een mooie aanvulling op de al geboden zorg aan de patiënten”, zegt Marian Zoodsma, lid van de raad van bestuur ZMC.  “Wij hebben al een kwalitatief hoogwaardige vakgroep neurologie waar deze zorg goed bij past en bovendien hebben wij alle specialismen in huis die betrokken zijn bij een slaapcentrum, zoals longartsen, KNO-artsen, kaakchirurgen en psychiaters. In ons nieuwe ziekenhuis kunnen wij het slaapcentrum uit het MC Slotervaart een prima plek bieden met zeven slaapkamers en spreekkamers op de polikliniek.” 
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure