Home > Nieuwsberichten > Coronaregels voor bezoekers

Coronaregels voor bezoekers11/07/2022

Zo houden we het veilig met elkaar. Lees de coronaregels die nu in ons ziekenhuis gelden.

In de samenleving, buiten het ziekenhuis, zijn de coronamaatregelen bijna allemaal afgeschaft. Ook in het Zaans Medisch Centrum kunnen we voor een deel versoepelen. Maar, we blijven voorzichtig, net als onze collega-ziekenhuizen.

Er blijven enkele coronamaatregelen gelden. Dit doen wij omdat er nog steeds besmettingen zijn en we onze kwetsbare patiënten tegen het virus willen blijven beschermen. Daarom blijven de meeste regels nog even gelden.

In ons ziekenhuis gelden de volgende regels voor patiënten en bezoekers:

  • Patiënten houden 1.5 meter afstand van elkaar in de wachtruimtes.
  • Heeft u klachten die kunnen passen bij een coronabesmetting (hoesten, kortademigheid, koorts, neusverkoudheid, niezen of smaak en/of reukverlies)? Laat ons dat voor uw komst weten, dan nemen we de juiste maatregelen.
  • Het is belangrijk dat u aan ons doorgeeft als u in de afgelopen 10 dagen contact heeft gehad met een huisgenoot of partner die besmet is met het coronavirus, of wanneer u in de afgelopen 14 dagen positief getest bent op het coronavirus (via een testlocatie of via een zelftest). Doe dat voor uw komst, dan nemen wij de juiste maatregelen.
  • U mag niet meer dan 2 bezoekers of begeleiders per dag meebrengen of ontvangen. Bezoek of begeleiders met COVID klachten wordt vriendelijk verzocht om het bezoek aan het ZMC uit te stellen.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure