Home > Nieuwsberichten > De medisch specialisten van het ZMC schenken kunstwerk aan medewerkers en patiënten

De medisch specialisten van het ZMC schenken kunstwerk aan medewerkers en patiënten



11/07/2018

Cadeau

In een binnentuin van het ZMC is een werk van beeldend kunstenares Désirée Tonnaer geplaatst. Het beeld is op 10 juli door de medische staf van het ZMC aangeboden aan het ZMC  voor de medewerkers en patiënten.

Bij het ontwerp en de bouw van het ziekenhuis is de medische staf nauw bij betrokken geweest toen is het idee ontstaan om na de oplevering van het gebouw een cadeau te geven aan patiënten en medewerkers van het ZMC.

Dit is een prachtig kunstwerk geworden. Na een pitch van diverse kunstenaars is het ontwerp van  Désirée Tonnaer gekozen. Het sprak de medisch specialisten aan dat het kunstwerk uitdrukking geeft aan menslievendheid, compassie en een helende omgeving.

Het ZMC kent een healing environment en dat was een belangrijk aspect in het ontwerp.

Betekenis

Het kunstwerk verbeeldt de zaaddoos van de Physalis, de Lampionplant. De half verweerde fragiele cocon van bladeren heeft bescherming geboden aan de groei van de bes, waarin de zaden voor de nieuwe plant zijn gevormd.

Net als de manier waarop de bes wordt beschermd door de bladeren van de plant, wordt het beeld beschermd door het gebouw. Het gebouw dat bescherming biedt aan patiënten en medewerkers en daarmee het kwetsbare proces van iedere dag met hart en ziel zorg dragen voor het leven en welzijn van de medemens. Op deze manier dragen zowel het gebouw als het kunstwerk, ieder op eigenwijze, bij aan het healing environment van ons Zaans Medisch Centrum.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure