Home > Nieuwsberichten > Maak kennis met logistiek medewerker Cynthia van Veen

Maak kennis met logistiek medewerker Cynthia van Veen10/07/2024

“Er werken steeds meer vrouwen in de logistiek. En dat vind ik mooi want vrouwen zijn ook gewoon bikkels.” Cynthia van Veen werkt bijna twee jaar in het ZMC als senior logistiek medewerker in het magazijn. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek waarom Cynthia zich hier als een vis in het water voelt.

Cynthia: “Ik doe niet onder voor mijn mannelijke collega’s qua daadkracht. Al ben ik natuurlijk geen verhuizer. Er moet vandaag bijvoorbeeld een enorme koelkast van ruim twee meter hoog verplaatst worden. Dan vraag ik dat even aan de collega’s van BAM (technisch beheer). Die vinden dat geen enkel probleem.

Zinvol bezig zijn
Voor ze in het ziekenhuis kwam werken, werkte Cynthia in een bouwmarkt. “Ik had het daar ook naar mijn zin, maar ik zou toch niet meer terug willen. Ik heb hier gesolliciteerd omdat ik zinvol werk wil doen. Je geeft zo iets terug aan de maatschappij. Het draait hier om goede zorg leveren aan patiënten en het gaat niet puur alleen om je targets halen zoals in de bouwmarkt. Dat vind ik belangrijk.

Pianomuziek
Cynthia houdt van werken in het ziekenhuis. ”Dit is toch beter dan in een grote grijze hal. Wanneer ik in het ZMC in de centrale ontvangstruimte loop en er speelt iemand op de piano, dan sta ik wel even stil om te luisteren. Als dan ook het licht zo mooi langs het hoge plafond valt, dan voelt het echt tof om hier te werken.

Ik kwam hier in een gespreid bedje terecht. Alles liep eigenlijk al op rolletjes in onze logistieke ruimte. Onze teamcoördinator had alles onwijs goed op orde. Ik heb het wel een beetje gezelliger gemaakt, met wat foto’s aan de muur en dat soort zaken.

In het begin moest ik erg mijn best doen om de weg te leren in het ziekenhuis. Mijn collega die me inwerkte nam steeds een andere route. Toen heb ik gezegd: laten we steeds dezelfde weg lopen tot ik snap waar ik ben. Dat is na een tijdje natuurlijk helemaal goed gekomen.

Niets tekort
Ik ben ’s morgens altijd als een van de eersten aanwezig, ik begin om half zeven. Dan loop ik bij alle medische afdelingen de magazijnen langs. Ik vul alles aan wat op raakt zoals infuuslijntjes, pleisters, luiers, enzovoort. Daarna doe ik de administratie en houd ik de voorraad bij zodat we nooit iets tekort komen. Ook plaats ik speciale bestellingen die nodig zijn.

In Wormerveer hebben wij ons centrale magazijn. Daar staat alles opgeslagen omdat hier niet genoeg ruimte is. Drie keer per dag worden de goederen bij ons aangeleverd. Ik help dan met uitladen en zet spullen op de juiste plek in ons doorvoermagazijn. Alle spullen staan op pallets en die vul ik aan met behulp van een elektrische pompwagen.

Fit blijven
Om dit werk te kunnen doen moet je goed fit zijn. Ik doe aan krachttraining en hardlopen. Als je dat niet doet, takel je af, zeker als je al wat ouder wordt. Wat heel leuk is dat ik meedoe aan de Dam tot Damloop met ongeveer 80 collega’s uit het ZMC. Daar heb ik echt zin in!

Verder is secuur kunnen werken heel belangrijk. Dat klinkt eenvoudig maar als je iets vergeet of over het hoofd ziet, heeft de zorg daar last van. Dat wil je natuurlijk voorkomen.”

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure