Home > Nieuwsberichten > Maak kennis met ZMC medewerker Sacha Jansma

Maak kennis met ZMC medewerker Sacha Jansma30/08/2023

Sacha Jansma (25) is algemeen verpleegkundige: “Het mooie van mijn vak is dat ik kan bijdragen aan het aangenamer maken van de opname. De patiënt onthoudt vaak niet wat je zegt of doet, maar wel het gevoel dat je geeft.”

Sacha werkt op de afdeling interne geneeskunde: “Hier worden vaak patiënten opgenomen zonder dat er al een diagnose is. Het meehelpen uitzoeken wat de patiënt mankeert maakt mijn werk uitdagend en interessant."

Onzekerheid en verbondenheid

De afdeling interne was destijds dé covid-afdeling van het ziekenhuis: “Die periode heeft veel indruk gemaakt. Hier gebeurden dingen die voor mij en voor mijn omgeving heel ingrijpend waren. Het was een periode van veel onzekerheid, maar ook van verbondenheid. We moesten iedere dag klaar staan. En dat stonden we ook. 

Ik ben niet alleen werkzaam als algemeen verpleegkundige op de afdeling. Een dag in de twee weken werk ik ook voor de verpleegkundige raad (VR). Die adviseert op beroepsinhoudelijke basis de raad van bestuur. Ik ben dat gaan doen omdat ik niet alleen inhoudelijk met mijn vak bezig wilde zijn, maar ook met het overstijgende."

Gehoord worden

"Met de VR zit ik regelmatig met de managers en de raad van bestuur om tafel. Ik ervaar dat er naar ons geluisterd wordt, en dat is fijn. Verder houd ik de vakbladen goed bij en zoek ik uit waar we ons als verpleegkundigen in kunnen en moeten ontwikkelen. Op die manier probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de kwaliteit van ons vak en ons ziekenhuis.

Dementiemand

“Waar ik  het meest trots op ben? Op het recent behalen van mijn diploma voor de Master Health Innovation en het ontwerpen van de ‘dementiemand’. Een mand vol met hulpmiddelen voor patiënten met dementie en voor de verpleging om de opname zo aangenaam mogelijk te maken.

Ik ben hier begonnen als mbo-leerling verpleegkunde en heb aansluitend mijn hbo-opleiding gedaan. Dat was soms best moeilijk voor mij, maar door alle hulp heb ik het toch gehaald. Hier ben ik heel dankbaar voor.”

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure