Home > Nieuwsberichten > Medewerkers ZMC doen mee aan landelijke CAO actie

Medewerkers ZMC doen mee aan landelijke CAO actie13/11/2019

20 november is uitgeroepen tot landelijke actiedag voor de ziekenhuizen voor een betere cao. Ook medewerkers van het ZMC doen hier aan mee. Daarom wordt er op 20 november  op veel afdelingen een zondagsdienst gedraaid. Dit betekent dat geplande afspraken, operaties en opnames in veel gevallen niet door gaan. Uiteraard staat ook nu patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg voorop. Spoed, oncologische ingrepen en andere behandelingen waarvoor vanuit medische noodzaak geen vertraging mogelijk is gaan door.

U wordt uiterlijk 18 november telefonisch op de hoogte gebracht of uw afspraak of operatie wel of niet verplaatst wordt in verband met de actiedag. 

Wij begrijpen dat dit erg vervelend is: een operatie vraagt voorbereiding, het regelen van nazorg en mogelijk het veranderen van plannen. Onze welgemeende excuses hiervoor.


Veelgestelde vragen

Wat is een zondagsdienst?
Tijdens de zondagsdienst wordt op een doordeweekse dag gewerkt alsof het een zondag is. Dit betekent dat er geen geplande activiteiten (opnames, behandelingen) plaatsvinden met uitzondering van spoed, oncologische ingrepen en andere behandelingen waarvoor vanuit medische noodzaak geen vertraging mogelijk is


Wat zijn de gevolgen van deze acties voor u als patiënt?
Heeft u op 20 november een afspraak op de polikliniek of een operatie? Dan wordt u gebeld of deze afspraak wel of niet doorgaat. Indien uw afspraak niet door kan gaan, wordt geprobeerd om gelijk een nieuwe afspraak te maken.  


Wanneer hoor ik of mijn afspraak/operatie/behandeling doorgaat?
Vanaf 13 november nemen we telefonisch contact op met patiënten die op 20 november een afspraak/behandeling/operatie gepland heeft staan. Indien uw afspraak niet door kan gaan, wordt geprobeerd om gelijk een nieuwe afspraak te maken. 


Doen alle afdelingen mee aan de actie?
Nee, het klantcontactcentrum, dialyse, psychiatrie en psychologie, de poli geriatrie en de oncologische afdelingen doen niet mee met de zondagsdienst.


Waar kan ik naar toe bellen als ik vragen heb over mijn afspraak op 20 november?
Voor vragen over gemaakte afspraken kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, via telefoonnummer 075 650 29 11.


Krijg ik voorrang bij het maken van een nieuwe afspraak als mijn afspraak verplaatst moet worden?
Als uw afspraak niet door kan gaan op 20 november, dan proberen onze medewerkers deze afspraak zo snel mogelijk opnieuw in te plannen. 


Kan ik op 20 november naar het bezoekuur komen?
Ja, het bezoekuur gaat gewoon door op de normale tijden.


Kan ik de actievoerders steunen?
Uiteraard kunt u de actievoerders steunen. Op de website van de aangesloten vakbonden staat hoe dit kan.


Meer weten?
Via deze website wordt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heeft u nog andere vragen, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum op telefoonnummer 075 650 29 11. 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure