Home > Nieuwsberichten > Gebruikt u al een PGO?

Gebruikt u al een PGO?20/04/2023

Meld u aan voor een PGO en bewaar uw medische informatie van verschillende zorgverleners op één plek

Een PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving) is een app of website waar u uw medische gegevens verzamelt. Bijvoorbeeld informatie vanuit de huisarts over uw medicijnen, het verslag van het huisartsbezoek, of gegevens vanuit het ziekenhuis. Vanuit een PGO kunt u zelf bepalen met wie u de informatie wilt delen. U bent beter geïnformeerd en krijgt zo meer regie over uw eigen medische gegevens. Wel zo prettig.

Nederlandse zorginstellingen werken samen om digitale uitwisseling van gezondheidsinformatie mogelijk te maken. Het initiatief hiervoor komt vanuit de overheid en de Nederlandse Patiënten Federatie. Het Zaans Medisch Centrum werkt hier ook aan mee en het PGO is nu ook voor u beschikbaar. 

Wat is het verschil met Mijn ZMC?
In Mijn ZMC zijn alleen medische gegevens vanuit het ziekenhuis beschikbaar. Wanneer u bij meerdere zorgverleners komt voor afspraken, dan heeft u te maken met meerdere patiënten-portalen. In een PGO kunt u de gegevens van meerdere zorgaanbieders zetten, zodat u op één plek alle gezondheidsinformatie kunt inzien.

Direct gebruik maken van een PGO

Scan de onderstaande QR code om direct de gegevens van Zaans Medisch Centrum te koppelen aan uw PGO.

Meer informatie over een PGO vindt u hier:

 

Hulp nodig?

Telefonische hulp

U hebt een PGO gekozen en wilt ermee aan de slag, maar het lukt niet? De DigiHulplijn kan helpen met praktische vragen over bijvoorbeeld:

  • Het installeren van een PGO-app
  • Het aanmaken van een account
  • Het gebruiken van DigiD

U kunt de DigiHulplijn gratis bellen op 0800 1508 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Hulp op afspraak bij Informatiepunt De Bieb

Het ZMC werkt samen met Informatiepunt De Bieb in de Zaanstreek. Op zes locaties staan mensen klaar om gratis hulp te bieden bij vragen over PGO (en andere onderwerpen). Ook voor mensen die geen lid zijn van De Bieb.

Bel of app voor een afspraak naar 075 617 22 52 van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 15:00 uur. Of kijk op: debieb.nl/informatiepunt

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure