Home > Nieuwsberichten > Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg

Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg07/07/2017

De borstkankervereniging Nederland heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan het Zaans Medisch Centrum. Dat betekent borstkankerzorg op het hoogste niveau. 

Deskundige zorg en compleet zorgaanbod

In het Zaans Medisch Centrum kunnen mensen bij wie borstkanker wordt vermoed snel terecht. Er staat een ervaren en toegewijd multidisciplinair mammateam klaar en patiënten krijgen onderzoek en uitslag op één dag bij de mammapoli. Is een operatie nodig, dan krijgen patiënten een afspraak bij een gespecialiseerd verpleegkundige voor uitleg en begeleiding. De operatie vindt binnen 2 tot 3 weken plaats en de mogelijkheid tot directe reconstructie wordt geboden als de medische situatie dat toelaat. Zo is de periode van onzekerheid zo kort mogelijk. Ook de zorg na de operatie is goed geregeld, onder andere met het aanbod van oncologische revalidatie en begeleiding bij het omgaan met de gevolgen van kanker. Het oncologisch samenwerkingsverband Esperanz biedt alle expertise en faciliteiten die nodig zijn om borstkankerzorg van hoge kwaliteit te leveren. 
 

Borstkankerzorg verschillend in ziekenhuizen

Onderzoek, behandeling en zorg rondom borstkanker zijn niet in elk ziekenhuis hetzelfde. Welke zorg een ziekenhuis biedt, is te vinden op de Monitor Borstkankerzorg. Zo zijn er verschillen tussen ziekenhuizen in de wachttijden voor onderzoeken en uitslagen en ook de mogelijkheden voor een directe borstreconstructie lopen uiteen.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2018 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy verklaring | Cookie verklaring | Responsible disclosure