Home > Nieuwsberichten > Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ZMC

Opnieuw roze lintje voor borstkankerzorg ZMC09/07/2018

De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan het Zaans Medisch Centrum. Dat betekent borstkankerzorg op het hoogste niveau.

Samen Beslissen

Een thema waaraan Borstkanker Verenging voor het tweede jaar op rij veel gewicht toekent, is gedeelde besluitvorming. In deze kijk op de patiënt en de zorg, ook wel Samen Beslissen genoemd, wordt de patiënt uitgenodigd en ondersteund om samen met de zorgverlener, na te denken en te beslissen over de behandeling die het beste bij haar of hem past. Het is immers de patiënt die een behandeling moet ondergaan en moet leven met de mogelijke gevolgen ervan.

Een onderdeel van Samen Beslissen is dat zorgverleners voor- en nadelen van verschillende behandelmogelijkheden met de patiënt bespreken.

BVN legt zoveel nadruk op Samen Beslissen omdat bij borstkanker in veel gevallen meerdere behandelopties mogelijk zijn. De keuze voor een behandeling (of het achterwege laten ervan) hangt nauw samen met wat een patiënt belangrijk vindt in haar of zijn leven. De ruimte en aandacht krijgen om dát te inventariseren en voor het voetlicht te brengen, is de kern van Samen Beslissen. Uitgangspunt daarbij is: de arts is de expert van ziekte en behandeling, de patiënt is de expert van zijn leven.

Op de website monitorborstkankerzorg.nl kunt u de resultaten zien op basis waarvan het lintje behaald is.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2018 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure