Home > Nieuwsberichten > Patiënt mevrouw Mooij onthult klok Zaans Medisch Centrum

Patiënt mevrouw Mooij onthult klok Zaans Medisch Centrum17/09/2018

Mevrouw Mooij was één van de patiënten die - naast de Patiëntenraad - aangaf graag een klok in de hal te willen zien. 
De Stichting Vrienden gaf hier gehoor aan en stelde zich garant. Daarnaast werd er door particulieren en bedrijven bij het afscheid van bestuursvoorzitter Van der Kam geld ingezameld voor de klok. Mevrouw Mooij en de heer Van der Kam onthulden op feestelijke wijze de klok. 

De entree van het nieuwe Zaans Medisch Centrum is een belangrijk kruispunt voor de verschillende gebruikers van het gebouw. Patiënten melden zich aan bij de aanmeldzuilen, de bewegwijzering geeft richting aan bezoekers, bij de informatiebalie en de koffiecorner staan medewerkers om bezoekers te helpen. Temidden van deze drukte kan duiding van de tijd niet ontbreken.
De centrale klok voor het Zaans Medisch Centrum is zo ontworpen door Silo dat het onderdeel wordt van het gebouw in plaats van een apart 'meubel'. De cijfers zijn net zo wit als de ondergrond, de uitvoering in reliëf maakt dat de cijfers uit de muur naar voren komen. De wijzers zijn daarentegen contrastrijk, in zwart uitgevoerd. 

Burgemeester Tange vertelde bij de onthulling - in zijn rol als voorzitter van de Stichting Vrienden - dat er geld ingezameld wordt voor die extra’s voor de patiënten die niet uit het reguliere budget kunnen komen. Bewegen is een speerpunt van het Zaans Medisch Centrum waar de stichting haar activiteiten op aansluit. 

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure