Home > Nieuwsberichten > Ruurd Jan Roorda nieuwe bestuurder Zaans Medisch Centrum

Ruurd Jan Roorda nieuwe bestuurder Zaans Medisch Centrum10/07/2018

Het Zaans Medisch Centrum heeft Ruurd Jan Roorda benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Hij begint per 1 september en vormt dan samen met Marian Zoodsma de Raad van Bestuur. Hij volgt hiermee Wouter van der Kam op, die overstapt naar de Saxenburgh Groep.

Ruurd Jan Roorda heeft een achtergrond als kinderarts en heeft jarenlange bestuurlijke ervaring. Hij was bestuurder bij de Tergooi ziekenhuizen en de Sint Anna Zorggroep. Daarnaast heeft hij diverse bestuurlijke posities bekleed in de ziekenhuissector, o.a. bij de NVZ en de SAZ. Op dit moment is hij werkzaam als interim-bestuurder bij MC Slotervaart en bij Livio.

Ruurd Jan Roorda: ”Het verheugt mij om de komende jaren in het mooie Zaans Medisch Centrum - dat een belangrijke functie voor de regio vervult -  mijn bijdrage aan de zorg te mogen leveren. Ik ga  mij maximaal inzetten om dat met iedereen binnen en buiten het ZMC ten behoeve van de patiënt succesvol te doen”.

De Raad van Toezicht is blij met zijn komst en vertrouwt op een goede samenwerking met de medewerkers en de medische staf van het Zaans Medisch Centrum.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure