Home > Nieuwsberichten > Samenwerking Zaans Medisch Centrum en Amsterdam UMC goed voor longpatiënten in de Zaanstreek 

Samenwerking Zaans Medisch Centrum en Amsterdam UMC goed voor longpatiënten in de Zaanstreek 20/11/2018

Het Zaans Medisch Centrum en Amsterdam UMC hebben afspraken gemaakt over verdere samenwerking op het gebied van longgeneeskunde. Deze overeenkomst hebben de bestuurders van beide zorgorganisaties onlangs ondertekend. 

Dit is een volgende operationele stap in de al lang bestaande overeenkomst tussen het Zaans Medisch Centrum en Amsterdam UMC. Zo werken beide organisaties al veel langer samen op het gebied van het opleiden van geneeskundestudenten en medisch specialisten, wetenschappelijk onderzoek en het uitwisselen van medisch specialistische kennis.

“Door de uitgebreide afspraken op het gebied van de long-oncologische zorg kunnen we patiënten efficiënter en beter helpen en de juiste zorg op de juiste locatie bieden. Dichtbij huis als het kan, in een academisch ziekenhuis wanneer het moet," aldus Svitlana Tarasevych, longarts in het Zaans Medisch Centrum. ”Waar patiënten voorheen naar het Amsterdam UMC moesten voor hoog specialistische zorg, hoeven zij straks niet meer ver te reizen. Patiënten kunnen hiervoor terecht in ons eigen regioziekenhuis waarbij zij sneller geholpen worden door de kortere wachttijden. Gezien de laatste ontwikkelingen in longkankerzorg op gebied van doelgerichte therapie, kunnen onze patiënten deze zorg door de afspraken met Amsterdam UMC nu dichter bij huis krijgen.”

Mark Kramer, lid raad van bestuur Amsterdam UMC: “Door onze kennis en kunde te bundelen willen we kwaliteit van de zorg in de regio Noord-Holland verder verhogen. Wij willen samen met onze partners de beste zorgketens bouwen. Als de artsen in Zaandam samenwerken met een collega van Amsterdam UMC, kunnen ze meer patiënten behandelen en eenvoudig kennis uitwisselen. Zo wordt een patiënt eerder en beter geholpen.”

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure