Home > Nieuwsberichten > Urologie van het MC Slotervaart gaat deels over naar het ZMC 

Urologie van het MC Slotervaart gaat deels over naar het ZMC 24/12/2018

De urologie van het MC Slotervaart gaat deels over naar vakgroep urologie van het Zaans Medisch Centrum. Ook voor de behandeling “neuromodulatie” kunnen patiënten in het vervolg terecht in het Zaans Medisch Centrum. Uroloog Saskia Smit-van der Wal is toegetreden tot de vakgroep die al bestond uit 3 enthousiaste urologen. Ook het verpleegkundig team heeft versterking vanuit het Slotervaart gekregen. Ook Amsterdammers zijn van harte welkom op de polikliniek urologie in het Zaans Medisch Centrum.

Afspraak maken

De spreekuren zullen vanaf 8 januari starten. Voor spoed kunt u natuurlijk altijd eerder terecht.

U kunt voor het maken van een afspraak bij de poli urologie contact opnemen via het telefoonnummer: 075 - 650 27 18 tussen 08:15 uur en 16:30 uur.

Als u patiënt was van het Slotervaart ziekenhuis heeft u hiervoor geen nieuwe verwijsbrief van de huisarts nodig. U kunt de brief die u heeft ontvangen van het MC Slotervaart gebruiken als verwijsbrief.

Behandeling neuromodulatie

De urologie van het Slotervaart deed als enige in de regio Noord-Holland en Amsterdam de behandeling neuromodulatie voor blaasfunctiestoornissen, zoals niet kunnen plassen of heel vaak moeten plassen. Bij neuromodulatie worden de zenuwen van de blaas en bekkenbodem, direct gestimuleerd door een kleine elektrische impuls die door een pacemaker wordt opgewekt. Hierdoor kan het plassen verbeteren. De techniek is al meer dan 30 jaar oud en beproefd.

We zijn erg trots dat we de neuromodulatie kunnen voortzetten in het Zaans Medisch Centrum zodat de patiënten met een neuromodulator bij ons terecht kunnen voor controle. Ook de patiënten met plasklachten die mogelijk baat hebben bij een neuromodulator zijn van harte welkom.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure