Home > Nieuwsberichten > "Wij zijn op zoek naar gastvrouwen en gastheren, kom jij ons team versterken?."

"Wij zijn op zoek naar gastvrouwen en gastheren, kom jij ons team versterken?."15/10/2020

Leonie Polman is team coördinator van de Gastenservice in het Zaans Medisch Centrum: “De reguliere zorg gaat op dit moment zoveel mogelijk door. Zeker in deze lastige tijd helpen we onze patiënten die zorg nodig hebben graag met extra aandacht en service. Vrijwilligers spelen daarin een belangrijke rol.”

Wat ga ik doen?

“Onze vrijwilligers ontvangen de bezoekers en helpen hen bij het (digitaal) registreren bij de aanmeldzuilen in de centrale hal. Hierdoor hoeven veel minder mensen zich te melden bij de receptie en komen onze patiënten op tijd op hun afspraak. Ook bij het bloedpriklaboratorium en op de poliklinieken helpen vrijwilligers bij de registratie. Een soepele registratie verlaagt de druk op onze zorgmedewerkers, zodat zij onze patiënten veel sneller kunnen helpen. Daarnaast wijs je als vrijwilliger de weg op de poliklinieken, zodat iedereen snel en veilig in de juiste wachtkamer terechtkomt. Zowel medewerkers als patiënten waarderen dit enorm”

Is het veilig?

“Veiligheid voor onze bezoekers en onze medewerkers staat voorop. Je kan als vrijwilliger heel goed op anderhalve meter afstand instructie geven. Bovendien is een mondkapje dragen verplicht in het Zaans Medisch Centrum, zowel voor patiënten als medewerkers. Als medewerker heb je de keuze om een face shield of een mondkapje te dragen. Daarnaast draag je een hesje waarop de anderhalve meter regel staat.”

Wat kan ik verwachten?

“Uiteraard krijg je instructie en begeleiding. Een collega maakt je wegwijs in ons moderne ziekenhuis. Daarna ga je aan de slag. We werken in dagdelen: een dienst duurt 4 uur, je werkt doordeweeks in de ochtend of middag. Je ontvangt een reiskostenvergoeding en bent via ZMC verzekerd voor letselschade.”

Waar kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan via deze link. Als je nog vragen hebt, kunt je contact opnemen met Leonie Polman (coördinator Gastenservice, polman.l@zaansmc.nl, tel. 075 6502632). Aanvraag van VOG maakt onderdeel uit van de procedure.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2022 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure