Home > Nieuwsberichten > Zaans Medisch Centrum zet in op meer regie voor de patiënt

Zaans Medisch Centrum zet in op meer regie voor de patiënt27/08/2019

Op 22 augustus heeft het Zaans Medisch Centrum het MijnZMC gelanceerd.

Hiermee worden patiënten van het Zaans Medisch Centrum nog meer betrokken bij de zorg doordat zij op een veilige manier via DigiD hun medische gegevens online kunnen inzien. De patiënt heeft hierdoor beter zicht op de eigen gezondheidssituatie en kan zijn of haar gegevens – als zij dat willen - delen met zorgverleners buiten het ziekenhuis.

Naast inzage in het medische dossier (huisartsenbrieven worden zelfs vanaf 2004 getoond) biedt MijnZMC nog meer voordelen. Patiënten kunnen zelf online afspraken plannen, uitslagen van onderzoeken bekijken, vragenlijsten invullen en specifieke informatie vinden over de behandeling. Ook ontvangen gebruikers van MijnZMC een handige herinnering voor hun komende afspraken per SMS of email. MijnZMC is altijd en overal te bekijken op een computer, tablet of mobiele telefoon met internetverbinding. De komende tijd worden meer mogelijkheden aan het patiëntportaal toegevoegd, zoals het direct communiceren met zorgverleners.
 Eric Ephraim, anesthesioloog en betrokken bij de lancering: ”De kern is dat onze patiënten meer betrokken zijn bij de geboden zorg van o.a. onze medisch specialisten. De patiënt heeft zelf inzage in de dossiergegevens en uitslagen. En kan bovendien veel zaken zelf regelen. Door dit inzicht in de behandeling en de uitslagen zijn zij beter voorbereid op het bezoek aan het ZMC. Zo kan onze patiënt steeds meer het heft in handen nemen ten aanzien van zijn/haar gezondheid."


Toegang

Via www.zmc.nl/mijnzmc kunnen patiënten inloggen op het portaal MijnZMC. Hier staan ook veel gestelde vragen en instructievideo’s. Op de website  staat rechtsboven een link naar MijnZMC. Het portaal is rechtstreeks toegankelijk via mijn.zmc.nl.


Inloggen

Om in te loggen op MijnZMC heeft de patiënt  een DigiD met sms controle of de DigiD-app nodig. Op deze manier zorgen wij er voor dat uw gegevens goed beveiligd zijn en dat de privacy niet in het gevaar komt. De extra controle is om te verifiëren dat de juiste persoon toegang krijgt tot de gegevens.


Voordelen MijnZMC

  • Maak en bekijk zelf de afspraken
  • Bekijk het medisch dossier
  • Bekijk de onderzoek uitslagen
  • Beheer zelf de persoonsgegevens
  • Lees de patiëntenfolders

Alle onze patiënten krijgen een informatiefolder over MijnZMC. Hierin staat een instructie over het gebruik.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure