Home > Nieuwsberichten > ZMC stapt over op nieuw elektronisch patiëntendossier HiX

ZMC stapt over op nieuw elektronisch patiëntendossier HiX16/01/2018

Het Zaans Medisch Centrum is overgestapt op het nieuwe elektronisch patiëntendossier HiX. Dit nieuwe systeem is de opvolger van het al in gebruik zijnde EZIS van Chipsoft. Hiermee heeft het ZMC niet alleen een modern nieuw gebouw (opening nieuw ziekenhuis in 2017) dat aan de hoogste eisen voldoet, maar ook het modernste ICT-systeem om de zorg aan patiënten optimaal te ondersteunen. HiX ondersteunt en stroomlijnt alle werkprocessen rondom de patiëntenzorg: van afspraken, opname, spoedeisende hulp en operatie tot verpleegkundige activiteiten, medicatie en zorgadministratie. HiX faciliteert gegevensuitwisseling tussen instellingen en betrekt patiënten bij hun zorgproces.

De overgang naar het nieuwe systeem is maandenlang intensief voorbereid. Medewerkers hebben een training gevolgd. Marian Zoodsma, lid raad van bestuur, zegt dat de overgang soepel is verlopen. “We zijn trots op deze indrukwekkende prestatie van het projectteam en alle medisch specialisten en medewerkers. Er is veel tijd en energie gestoken in de voorbereiding, de inrichting en het testen. De overgang naar het nieuwe systeem was nodig, zodat ons ziekenhuis klaar is om verder te digitaliseren. HiX biedt ons de mogelijkheid om een portaal in te gaan richten voor patiënten. Hiermee kunnen patiënten inloggen in “Mijn ZMC” en kunnen we nog meer service aan onze patiënten bieden, zoals het online maken van afspraken en inzien van het eigen zorgdossier en laboratoriumuitslagen.”

Zover is het nu nog niet, maar na deze succesvolle overgang is de weg in het Zaans Medisch Centrum vrij voor verdere ontwikkelingen in het verlenen van zorg van de hoogste kwaliteit.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2018 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure