Home > Nieuwsberichten > ZMC start met opschalen reguliere zorg

ZMC start met opschalen reguliere zorg08/05/2020

Nu het aantal Coronapatiënten landelijk afneemt, kan het Zaans Medisch Centrum stap voor stap de reguliere zorg weer oppakken. In eerste instantie betekent dit dat acute en semi acute patiënten als eerste een afspraak krijgen. Dit wordt beoordeeld door uw behandelend specialist of een zogenaamde triagecommissie.


Bel ons niet – wij bellen u

Is uw afspraak tijdens de Corona crisis afgezegd of heeft u een verwijzing via uw huisarts? Bel ons niet voor een afspraak. Wij bellen u op het moment dat de afspraak ingepland kan worden. Uitzondering hierop zijn aanvragen die niet via ZorgDomein zijn aangemeld. Dit geldt voor kaakchirurgie (MKA) en radiologie. Heeft u hiervoor een verwijzing, dan kunt u ons wel bellen voor het maken van een afspraak.


Nieuwe huisregels

Is er een afspraak voor u gepland, dan krijgt u vooraf een brief thuisgestuurd waarin wij u voorbereiden op uw bezoek. Een bezoek aan ons ziekenhuis is in deze tijd iets anders dan u gewend bent. Wij vragen het volgende:

  • Neem wél contact met ons op bij verkoudheidsklachten, keelpijn, koorts en kortademigheid. 
  • Kom niet te vroeg. Zo wordt het niet te druk in de wachtkamer.
  • Kom liefst alleen naar uw afspraak. Voor kinderen, kwetsbare mensen en mensen die een tolk nodig hebben, geldt dat één persoon hen kan begeleiden. Uw begeleider mag ook geen klachten hebben zoals genoemd bij punt 1.
  • Ga na uw afspraak zo snel mogelijk naar buiten.
  • Bij (contact)onderzoek dragen wij een mondmasker.

1,5 meter regels

Het ziekenhuis moet zich, net als de rest van Nederland, voorbereiden aan de 1,5 meter regels. Hiervoor brengen wij markeringen aan op de vloer en de wachtruimtes.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2020 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure