Home > Nieuwsberichten > ZMC stuurt nu ook recept digitaal naar apotheek

ZMC stuurt nu ook recept digitaal naar apotheek19/05/2020

Het Zaans Medisch Centrum schaft de papieren recepten af en is begonnen met het elektronisch versturen van de recepten naar de omliggende apotheken. Dit is gemakkelijker voor onze patiënten, geeft minder kans op fouten en de medicijnen liggen dan vaak al klaar als de patiënt aankomt bij de apotheek. 

Patiënten hoeven bij de apotheek minder lang te wachten, omdat apotheken eerder aan de slag kunnen met het voorbereiden een recept. Ook voor het ziekenhuis heeft het voordelen. Met één druk op de knop worden de recepten door de arts verzonden. Het scheelt veel tijd voor het printen. Patiënten van het ZMC kunnen tijdens het spreekuur bij hun arts aangeven bij welke apotheek zij hun medicijnen willen ophalen. 

Ze hebben de keuze tussen apotheek van het ziekenhuis, de Zaanapotheek, die op de Zorgboulevard naast het ziekenhuis zit, en hun eigen apotheek. Ook patiënten waarvan de Zaanapotheek niet de eigen apotheek is, kunnen kiezen voor meteen ophalen bij de Zaanapotheek. Het recept wordt direct veilig naar de gekozen apotheek verzonden. 

De huisartsen werken al langer met het digitaal versturen van recepten. 
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2020 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure