Home > Behandelingen > Dialectische gedragstherapie voor jongvolwassenen (18 - 25 jaar)

Dialectische gedragstherapie voor jongvolwassenen (18 - 25 jaar)

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 24 40 Online afspraak maken
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 16.30 uur
Polikliniek
075 650 24 40
-

Dialectische gedragstherapie

Deze behandeling is bedoeld voor jongvolwassenen die heftige emoties ervaren en die moeite hebben hun gedrag te controleren. Denk hierbij aan woedeaanvallen, zelfbeschadiging, middelenmisbruik, suïcidale gedachten. 


Doel

  • Emotieregulatie; leren reguleren van schommelingen in emoties.
  • Verminderen van (zelf)beschadigend gedrag
  • Leren omgaan met crisis

Werkwijze 

We werken volgens de methodiek van DGT (Dialectische Gedragstherapie van Linehan). De behandeling maakt onder andere gebruik van een werkboek waaruit (huiswerk-)opdrachten worden gemaakt. Het groepsproces biedt voornamelijk steun en herkenning. Wekelijks zijn er individuele gesprekken met een vaste therapeut. Elke drie maanden is er een familie-avond.
Voorafgaand aan de groepsbehandeling is er een commitmentfase: in minimaal vier individuele gesprekken wordt aandacht besteed aan de motivatie en de doelen voor de behandeling. Aan het eind van deze fase wordt bepaald of je kan starten in de groep.


Duur, frequentie en vorm 

De therapie vindt plaats op twee dagen per week met in totaal drie groepsonderdelen. Naast de groepsonderdelen vindt een wekelijkse individueel contact plaats met een vaste therapeut. De duur van de behandeling is maximaal één jaar. 

Behandelteam

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2021 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure