Home > Specialisme > Neurologie

Neurologie

Het specialisme in het kort

  • Onderzoek en behandeling van ziektes aan zenuwstelsel en spierstelsel
  • Samenwerking met andere specialisten
  • Veel voorkomende aandoeningen: hoofdpijn, epilepsie, beroerte, rughernia

Polikliniek
075 650 12 55
Route Noord 1.3
Bezoektijden
dagelijks 16.00 - 19.30 uur Alle bezoektijden

Over neurologie

Neurologie is het specialisme dat zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van ziektes van het zenuwstelsel en het spierstelsel. Veel voorkomende aandoeningen zijn hoofdpijn, epilepsie, beroerte, en rughernia.

Op onze afdeling neurologie onderzoeken en behandelen onze neurologen patiënten met alle voorkomende neurologische ziekten. Bij kinderen werken we altijd samen met onze kinderarts.
 
Onze neuroloog begint het consult met een vraaggesprek over uw klachten en uw medische voorgeschiedenis. Vervolgens testen we de functies van uw hersenen, ruggenmerg, zenuwen en spieren. Dit eerste onderzoek wordt meestal door een co-assistent of arts verricht. Hij bespreekt het onderzoek altijd met onze neuroloog. Soms herhaalt onze neuroloog onderdelen van het onderzoek. Op basis hiervan stelt hij een diagnose die hij met u bespreekt. In overleg met u stellen we een plan op voor verder onderzoek (bijv. een CT-scan) en behandeling.


Verpleegafdeling neurologie

Op de verpleegafdeling neurologie zijn patiënten met alle mogelijke neurologische aandoeningen opgenomen voor diagnostiek en behandeling. Ook verplegen we u hier voor en na neurochirurgische operaties aan uw nek of rug.


Ons team

Onze neurologen werken nauw samen met verschillende andere specialisten in ons ziekenhuis. Voor de begeleiding en revalidatie van neurologische patiënten werken wij samen en overleggen we met verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, verpleeghuisartsen, fysio- en ergotherapeuten en logopedisten.
Veel van de neurologische vervolgonderzoeken vinden plaats op de afdeling klinische neurofysiologie (KNF) en de afdeling radiologie.


 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure