Home > Opleiding en ontwikkeling > Opleiding tot verpleegkundige

Opleiding tot verpleegkundige

Volg je je MBO-opleiding op het ROC Regio College in Zaandam of studeer je HBO-V aan de Hogeschool INHOLLAND? Dan kun je in ons ziekenhuis de opleiding tot verpleegkundige volgen. Beide opleidingen kun je zowel in de combinatie leren - werken als in de combinatie leren - stage volgen. Doe je een andere opleiding? Informeer dan voor meer informatie bij jouw school.

Onderwijsinstellingen
Voor het theoretisch gedeelte van de opleiding werken we samen met de volgende onderwijsinstellingen.

Meer informatie over de opleiding tot verpleegkundige?
Voor algemene informatie over beroepen in de zorg: www.youchooz.nl

Bij het Zaans Medisch Centrum kun je de opleiding tot verpleegkundige op zowel de MBO- (4) als op HBO (5) niveau volgen. Beide opleidingen kennen de volgende varianten:

Leren - Werken
Deze variant wordt de beroepsbegeleidende leerweg genoemd, BBL binnen het MBO en duaal binnen het HBO. De leerlingverpleegkundige is merendeel in de praktijk werkzaam en gaat 1 dag in de week voor het theoretische gedeelte naar de onderwijsinstelling. De leerlingverpleegkundige heeft met het Zaans Medisch Centrum een leerarbeidsovereenkomst. Gedurende de opleiding volgt de leerlingverpleegkundige een vaste leerroute langs minimaal 4 verschillende chirurgische of interne afdelingen. In het 2e leerjaar vinden oriënterende stageweken plaats op de Verloskunde en de Kinder- & Jongerenafdeling. Voor zowel de opleiding  tot verpleegkundige zijn afspraken gemaakt m.b.t. werktijden, studiebijdragen en salariëring. In verband met de wet op de arbeidstijden moet je voor deze variant minimaal 17 jaar zijn.

Kijk voor meer informatie bij opleidingsplaatsen.

Leren - Stage
Deze variant wordt de beroepsopleidende leerweg genoemd, BOL binnen het MBO en voltijd binnen het HBO. De leerlingverpleegkundige volgt een dagopleiding en loopt gedurende de opleiding stage in verschillende zorginstellingen. De leerlingverpleegkundige heeft met het Zaans Medisch Centrum een stageovereenkomst. Afhankelijk van de duur van de stage ontvang je een stagevergoeding.

Kijk voor meer informatie bij stageplaatsen.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2021 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure