Home > Veelgestelde vragen > Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid ingang achterzijde ziekenhuis

Het terrein aan de achterzijde van het ziekenhuis (aan de kant van de Zorgboulevard) is een voetgangersgebied. Om gevaarlijke situaties te voorkomen wordt de toegang voor auto’s versperd door middel van een verzinkbare paal. Dit geldt op werkdagen tussen 08.00 uur en 18.00 uur ook voor taxi’s. Om de ingang van het ziekenhuis te bereiken kunnen bezoekers/patiënten, indien gewenst, een beroep doen op onze afdeling Patiëntenvervoer (tel: 075 650 27 95). Onze medewerker komt u dan ophalen, indien nodig met een rolstoel. Meldt hierbij de locatie waar u zich op dat moment bevindt. Wilt u ook weer teruggebracht worden? Vraag dan een medewerker op de afdeling of polikliniek waar u bent om patiëntenvervoer voor u aan te vragen.

De hulpdiensten mogen in geval van een calamiteit het terrein oprijden. Daarnaast is het buiten de openingstijden van de afdeling Patiëntenvervoer uitsluitend voor bestuurders van taxi’s toegestaan om met de auto het terrein op te rijden. Dit is op werkdagen tussen 18.00 en 08.00 uur en op weekenddagen gedurende de hele dag.

De taxibedrijven zijn op de hoogte gebracht van deze procedure.

Kan iemand die slecht ter been is worden opgehaald uit de parkeergarage?

Heeft u hulp nodig om van de parkeergarage/taxistandplaats naar het ziekenhuis te komen?

Dan kunt u bellen met patiëntenvervoer via telefoonnummer 075 650 27 95. Dit kan op werkdagen tussen 8.00 – 17.50 uur.

Een vrijwilliger van patiëntenvervoer komt u (of uw naaste) dan ophalen met een rolstoel om u naar het ziekenhuis te brengen. Eventueel kan uw begeleider dan ondertussen de auto parkeren.   

Wilt u ook weer teruggebracht worden naar uw auto? Vraag dan een medewerker op de afdeling of polikliniek om patiëntenvervoer voor u te regelen.

Let wel:

Patiëntenvervoer brengt en haalt alleen patiënten die zich bevinden op het ziekenhuisterrein (de taxistandplaats aan de voorkant van het ziekenhuis of vanuit de parkeergarage).

Verder is het goed te weten dat de vrijwilligers van patiëntenvervoer niet bevoegd zijn om iemand in of uit de auto te tillen. U moet dus zelf de auto uit kunnen komen.

Waar kan ik parkeren?

U kunt parkeren in de parkeergarage naast het ziekenhuis. De ingang bevindt zich aan het Koningin Julianaplein. 

Is er een breng- en haalzone (kiss & ride)?

Er is een haal- en brengzone (kiss & ride) in de parkeergarage. U kunt het eerste half uur gratis naar binnen. U kunt uitrijden zonder gebruik te maken van de parkeerautomaat.

Hoe hoog zijn de parkeertarieven?

De parkeergarage wordt beheerd door Parking & Protection. Voor meer informatie over de tarieven verwijzen wij naar de website van Parking & Protection.

Waar bevinden zich de parkeerautomaten

In de parkeergarage, aan beide kanten, alleen op de begane grond.

Wat is de hoogte van de parkeergarage?

Het is helaas niet mogelijk om met een voertuig hoger dan 2.10 m te parkeren in de parkeergarage. 
Bezoekers  die in het bezit zijn van een invalidenkaart en met een voertuig hoger dan 2.10 m kunnen vanaf nu (januari 2020) gratis parkeren nabij de ingang van de parkeergarage (zie rode pijl). 

Waar zijn invalideparkeerplaatsen?

In de parkeergarage zijn voldoende invalideparkeerplaatsen aanwezig. Deze bevinden zich in het buiten gedeelte van de parkeergarage en op elke verdieping. Er zijn daar ook rolstoelen.

Het is helaas niet mogelijk om met een voertuig hoger dan 2.10 m te parkeren in de parkeergarage. 
Bezoekers  die in het bezit zijn van een invalidenkaart en met een voertuig hoger dan 2.10 m kunnen vanaf nu (januari 2020) gratis parkeren nabij de ingang van de parkeergarage (zie rode pijl). 

 

Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Bij alle entrees komen fietsenbeugels voor de stalling van fietsen en scooters van patiënten en bezoekers. Deze stallingen zijn niet overdekt.

Zit het ziekenhuis op social media?

Ja. Wij beantwoorden vragen via social media tijdens kantooruren. Medische inhoudelijke vragen, kunnen wij niet via social media beantwoorden. Deze kunt u stellen aan uw huisarts of behandelend arts.
Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube.

Wat zijn de openingstijden van de apotheek?

Openingstijden apotheek De Zaanapotheek in de Zorgboulevard is 24 uur per dag geopend.

Wat is het (post)adres van het ZMC

Bezoek
Koningin Julianaplein 58, 1502 DV Zaandam

Een brief sturen naar een medewerker
Zaans Medisch Centrum, Postbus 210, 1500 EE Zaandam

Een kaart of brief naar een patiënt
Zaans Medisch Centrum, naam patiënt, afdeling & kamernummer (indien bekend), Postbus 210, 1500 EE Zaandam

Een pakket moet altijd naar ons externe magazijn
Zaans Medisch Centrum Magazijn,
T.a.v. Afdeling…… Naam …..
Roode Wildeman 47a, 1521 PZ, Wormerveer

 

Wat is het telefoonnummer van het ZMC?

Het algemene telefoonnummer van het ZMC is 075 650 29 11.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure