Home > Veelgestelde vragen > Veilig mailen met Zivver

Veilig mailen met Zivver

Wat is Zivver?

Zivver is een middel om beveiligd een e-mail te versturen. Zivver versleutelt de inhoud van berichten. Dat is belangrijk bij berichten die vertrouwelijke gegevens bevatten, zoals medische informatie en patiëntengegevens. Op deze manier kan alleen u als ontvanger en de verzender bij deze informatie. U kunt het bericht openen met behulp van een code die u van het ziekenhuis per sms, mail of telefonisch ontvangt.

Hoe kan ik een Zivver-bericht lezen?

Een Zivverbericht komt in de inbox van uw e-mailadres binnen. Via de knop Klik voor bericht kunt u verder gaan om het bericht te openen. Afhankelijk van de controlemethode die de verzender heeft gekozen, krijgt u een scherm waarbij u een code moet invullen. U kunt de code naar uw telefoon laten versturen of de code invoeren die de verzender aan u heeft doorgegeven, invoeren.
Pas dan opent het bericht.
 

Hoe kan ik een Zivver-bericht beantwoorden?

Beantwoord een mail via de pijltjes bovenaan de mail of via de menu-optie.

Kan ik een Zivver-bericht lezen zonder dat ik een Zivver-account heb?

Ja, dat kan. U ontvangt via SMS, telefonisch of per e-mail een aparte code die u nodig heeft om het bericht te openen. Wanneer u een account heeft, ontvangt u het bericht direct in uw mailbox en is er geen verificatie nodig.

Controleer uw gegevens

Op MijnZMC kunt u onder het kopje Mijn gegevens uw e-mailadres en telefoonnummer controleren en eventueel aanpassen. Wij kunnen uw telefoonnummer en e-mailadres gebruiken voor de tweestapsverificatie.

Hoe maak ik een Zivver-account aan?

Via de website van Zivver kunt u gratis een account aanmaken via de knop Log in rechtsboven aan de pagina.

Kan ik Zivver-berichten ook op mijn telefoon of tablet lezen?

Ja, u kunt Zivver-berichten ook via uw telefoon bekijken. Download de Zivver app via de App Store of Google Play Store.

Kan ik Zivver-berichten en – gesprekken bewaren?

Nee, Zivver-berichten en –gesprekken worden na 1 jaar automatisch verwijderd. Als u de informatie wilt archiveren, kopieer dan het gesprek bijvoorbeeld naar Word en sla het op uw computer op. U kunt het bericht ook doorsturen naar uw eigen e-mailadres, downloaden of printen.

 

Echtheid mail controleren

Als u wilt controleren of de mail echt van een medewerker van Zaans Medisch Centrum komt, dan kunt u op het volgende letten:  

  • het e-mailadres eindigt altijd op ….@zaansmc.nl
  • ga met de muis op de knop met de link naar het bericht staan. De link moet beginnen met https://app.zivver.com/... 
  • twijfelt u nog steeds of de mail wel echt van één van onze medewerkers komt, dan is het verstandig om even te bellen met de afzender 
Meer informatie?

Wilt u meer weten over veilig e-mailen? Bekijk de website van Zivver voor meer informatie en handige filmpjes over het gebruik van Zivver.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure