Home > Nieuwsberichten > Bezoekregeling aangepast voor naasten van COVID patiënten

Bezoekregeling aangepast voor naasten van COVID patiënten30/11/2020

Vanaf 1 december mogen COVID patiënten die zijn opgenomen in het ZMC bezoek ontvangen. Het ZMC wil zoveel mogelijk voorzien in het contact tussen patiënt en familie/naasten, buiten bijvoorbeeld via telefoon en iPad is dit nu gelukkig ook mogelijk door middel van bezoek van partner of eerste contactpersoon. 


Wat is er mogelijk?

Op de afdeling Beschouwend en de AOA/Cardio mag de partner of eerste contactpersoon (maximaal één persoon per dag) van de patiënt dagelijks langskomen voor een bezoek van maximaal één uur.  Op de Intensive Care mag de patiënt één bezoeker per dag ontvangen, na overleg met de contactpersoon en de verpleegkundige (op advies van de intensivist). Bij COVID patiënten (verdacht en bewezen) een half uur en bij reguliere IC patiënten maximaal een uur. De partner of eerste contactpersoon krijgt van ons een brief met extra toelichting. 


Uitzondering SEH

Op de SEH is het helaas niet mogelijk om iemand mee te nemen. De reden hiervoor is dat de wachtkamer niet groot genoeg is waardoor het te vol wordt en de anderhalve meter afstand niet goed is vast te houden. Voor kinderen/hulpbehoevende patiënten wordt een uitzondering gemaakt.  

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure