Home > Nieuwsberichten > Grote belangstelling voor open avond voor scholieren op de OK

Grote belangstelling voor open avond voor scholieren op de OK16/09/2022

Donderdagavond 15 september kwamen er maar liefst 90 HAVO- en VWO- scholieren een kijkje nemen op onze OK! Ze werden enthousiast begroet door het OK-team die vertelde wat het inhoudt om als operatieassistent of anesthesiemedewerker aan de slag te gaan in het ZMC.

Daarna was het tijd het team in actie te zien en kreeg een speciale plastic ‘patiënt’ John Mank een nieuwe knie. Het was voor sommigen wel even wennen om zichzelf in een blauw pak te hijsen, maar het maakte de avond mede tot een onvergetelijke ervaring.

Beter opletten bij biologie

Twee bezoekers die nieuwsgierig waren en zich kwamen oriënteren op een vervolg na hun HAVO/VWO opleiding waren Lisa en Linde. Beiden 16 jaar en leerling op het St. Michaël College in Zaandam. “Dit motiveert me enorm om beter op te letten bij biologie” aldus Lisa die het wel ziet zitten om op een OK aan de slag te gaan. “Ik wil sowieso in de zorg gaan werken. Dan heb je een baangarantie. En dat je hier in de praktijk kunt leren vind ik super, dat is veel motiverender dan wanneer je alles alleen uit de boeken moet halen.”

Nooit saai

Linde vult aan: “De sfeer hier is heel goed. Het ruikt ook niet naar ziekenhuis. Wat me opvalt is dat je echt als een team samen werkt. Ook in de koffiekamer is het heel gezellig. En je doet echt verantwoordelijk werk. Die combinatie is heel leuk.” Lisa is het daar mee eens: ”Als assistent heb je verschillende taken die je afwisselt. Zo wordt het nooit saai.”

Kortom: het was een inspirerende avond! Wil je ook meer weten over de mogelijkheden voor leren en werken tegelijk op onze OK of in het ZMC? Neem dan gerust contact op met Jacara Nasibdar, recruiter bij het ZMC.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure