Home > Nieuwsberichten > Mariska Shekary-Moonen lid raad van bestuur Zaans Medisch Centrum

Mariska Shekary-Moonen lid raad van bestuur Zaans Medisch Centrum28/11/2023

De raad van toezicht van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft Mariska Shekary-Moonen per 1 februari 2024 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Mariska is momenteel werkzaam als medisch lid van de raad van bestuur van CuraMare: een ketenorganisatie in Zuid-Holland waarvan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis deel uitmaakt. Daarnaast is zij bestuurslid van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ).

Jacqueline van Wijngaarden, voorzitter van de remuneratiecommissie van de raad van toezicht: “We zijn blij dat we met Mariska een ervaren inhoudelijk bestuurder hebben gevonden die de raad van bestuur van het ZMC komt versterken. Haar verbindende kwaliteiten en visie op samenwerking in de keten zullen zeker bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het ziekenhuis en het leveren van goede en passende zorg in regio Zaanstreek-Waterland.”

Vóór haar rol als bestuurder was Shekary-Moonen bijna twintig jaar werkzaam als gynaecoloog in Amphia (onderdeel van Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen), waar zij patiëntenzorg combineerde met management- en bestuurlijke taken.

Mariska Shekary-Moonen: “Het ZMC is een stevig regionaal ziekenhuis met een open, betrokken en innovatieve cultuur en een koers die goed aansluit bij mijn visie op (ziekenhuis) zorg. Ik ben er van overtuigd dat een oplossing voor de uitdagingen in de zorgsector vooral ligt in het verbinden van de basis. Regionale ziekenhuizen kennen hun patiënt goed, hebben zicht op de leefomgeving en sociale- en maatschappelijke context en staan in nauw contact met regionale (zorg)partners en het sociaal domein. Hiermee zijn ze goed geoutilleerd om binnen een netwerk vorm te geven aan een brede integrale basis van passende en toegankelijke zorg. Het is dan ook een voorrecht om in deze nieuwe positie samen met alle collega’s en partners, verder te bouwen aan een krachtig ZMC.”

Anja Blonk, lid van de raad van bestuur: “Met de benoeming van Mariska beschikt ons ziekenhuis weer over een vast bestuur met gedeeld leiderschap tussen een medisch bestuurder en bedrijfsmatig bestuurder. Door Mariska’s jarenlange ervaring als dokter en als bestuurder is zij in staat snel te schakelen en verbinding te leggen tussen zorgprofessionals, bestuurders, regionale en landelijke partners. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst en kijk uit naar onze samenwerking.”

Angelo Hooker legt met de komst van Shekary-Moonen zijn taken als tijdelijk bestuurslid neer. Sinds 1 juli nam hij waar als medisch lid van de raad van bestuur. Hooker zal zich weer volledig richten op zijn werkzaamheden als gynaecoloog. Anja Blonk: “Ik ben Angelo dankbaar voor zijn ongekende inzet de afgelopen periode. Het was een genoegen om met hem samen te mogen werken op deze wijze. Gelukkig zet hij zijn werk en onderzoek als gynaecoloog bij ons voort.”

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure