Home > Nieuwsberichten > Orthopeden voorbereid op snelle zorg bij ski-ongevallen

Orthopeden voorbereid op snelle zorg bij ski-ongevallen08/02/2024

Met het naderen van de voorjaarsvakantie bereiden de orthopeden van het Zaans Medisch Centrum zich voor op een toename van ski-gerelateerd trauma. Om ervoor te zorgen dat vakantiegangers met bijvoorbeeld knie- en schouderletsel snel en effectief worden behandeld, heeft het ZMC enkele maatregelen genomen.

Snel op de been

Op de polikliniek is ruimte gereserveerd voor wintersportpatiënten, zodat zij bij terugkeer van hun skivakantie direct geholpen kunnen worden door de orthopedische specialisten. Hiermee minimaliseren we de hersteltijd en helpen we de patiënt zo snel mogelijk weer op de been. Naast ruimte op de polikliniek beschikt het ZMC ook over een tweede MRI-scanner. Deze nieuwe aanwinst stelt de orthopeden in staat om patiënten snel door te verwijzen voor een gedetailleerder beeld van het letsel. Hierdoor wordt een snellere en nauwkeurigere behandeling mogelijk, wat van cruciaal belang is bij orthopedische verwondingen.

Nieuwe specialisten

Het ZMC verwelkomt ook twee nieuwe orthopeden: Vincent Groen, een ervaren traumatoloog en specialist op het gebied van kruisbandletsels, en Bart de Kramer, een deskundige op het gebied van schouderletsel en heupprothesiologie. Samen versterken ze het orthopedisch team. Hun expertise draagt bij aan een nog bredere en gespecialiseerde zorg voor patiënten met orthopedische aandoeningen. Met deze voorbereidingen en aanvullingen in het team staat het ZMC klaar om skiërs en snowboarders in het geval van onverhoopte ongelukken te ondersteunen bij een goed herstel.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure