Home > Nieuwsberichten > Patiënttevredenheid blijft hoog ondanks Corona

Patiënttevredenheid blijft hoog ondanks Corona10/03/2022

De patienttevredenheid blijft in het Zaans Medisch Centrum onveranderd hoog.

De afgelopen jaren zagen we al een mooie stijging van de patiënttevredenheid en in 2021 evenaren we ons prachtige resultaat van 2020. Meer dan 1200 patiënten beoordeelde het ZMC gemiddeld met een 8,5. Vooral in deze uitdagende tijden zijn we heel trots op de mooie waardering van patiënten.

Vooral de beoordeling voor de arts laat een mooie stijging zien van 8,6 in 2020 naar 8,8 in 2021. Bij de ontvangst zien we een kleine daling, maar met een 8,2 scoren we nog duidelijk boven de 8,0. Wat verder heel knap is, is dat ondanks corona onze gemiddelde score ver boven onze doelstelling ligt. Vooral op het gebied van deskundigheid en vriendelijkheid worden we door patiënten erg goed beoordeeld!

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten, maar deze worden per afdeling opgepakt om ervoor te zorgen dat echt iedere patiënt zo tevreden als mogelijk ons ziekenhuis verlaat.


Al ruim 5 jaar onderzoek

Al ruim 5 jaar doen we ieder jaar dit onderzoek op de poliklinieken omdat we de mening van onze patiënten erg belangrijk vinden. Het is een manier voor het ZMC om te zien waar we de dienstverlening kunnen verbeteren. Zo proberen we continue te verbeteren.


Quotes patiënten over onze dienstverlening

Patiënten laten ons veelvuldig weten dat ze erg tevreden zijn over de zorg in het ZMC. Hier een kleine greep uit deze mooie opmerkingen:

  • Over onze poli Saendelft: “Ik kon snel terecht en dat vlak bij huis. Super service. en aardige medewerkers”.
  • Over onze poli kind: ”Er is veel aandacht voor de eerste schrik bij ouders. Ook de kinderen zelf worden verwend met aandacht en soms een presentje. Het enge gevoel is zo snel weg”.
  • ”Door vaste afspraken hoef je geen uur meer te wachten, iedereen was even vriendelijk. Het werkt zeer efficiënt zo”.
  • “De vriendelijkheid van iedereen op de kliniek en de verstrekte info en de openheid waarin ik zelf mee mocht beslissen over de behandeling was fijn”.
  • “Iedereen is heel erg vriendelijk en stelt je op je gemak. Echt een fijn ziekenhuis”.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure