Home > Nieuwsberichten > Zondagsdienst op landelijke actiedag vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen

Zondagsdienst op landelijke actiedag vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen16/03/2023

Vandaag doen we mee aan de landelijke actiedag vanwege de vastgelopen cao-onderhandelingen tussen de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen (NVZ) en de vakbonden. We draaien vandaag een zogenaamde 'zondagsdienst' waarbij alleen spoed- en niet uitstelbare zorg doorgaat. Alle andere afspraken zijn verplaatst.

Landelijk signaal afgeven

We voeren actie om landelijk een signaal af te geven. De zorg moet aantrekkelijker worden voor nieuwe instroom, het moet vol te houden zijn en er moet een passende beloning komen. De actiedag is zorgvuldig afgestemd tussen de bonden, het actiecomité en de raad van bestuur van het ZMC.

Begrip

Zowel de actievoerende medewerkers als het bestuur van het ziekenhuis betreuren dat we op deze dag niet de zorg kunnen leveren zoals we normaal gesproken zouden doen. Maar we hopen op begrip dat onze medewerkers een goede cao willen en deze wens met een actie kracht bijzetten. 

Gezamenlijk belang

We hopen met elkaar op een goede actiedag. We hebben namelijk allemaal hetzelfde belang: prettig werken voor een passende beloning waarbij een veilige en comfortabele plek bieden aan onze patiënten altijd voorop staat.

Op de foto: Femke Dekker van het ZMC actiecomité opent de landelijke actiedag.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure