Home > Behandelingen > Breuk in het dijbeen bij kinderen (Bryant tractie)

Breuk in het dijbeen bij kinderen (Bryant tractie)

De behandeling in het kort

  • Behandeling breuk dijbeen van uw kind
  • Duur behandeling: 2 - 3 weken
  • Soms krijgt uw kind een gipsbroek voor ± 3 weken
  • Controle op de polikliniek kindergeneeskunde

Aantal behandelingen of onderzoeken volgens de wettelijke norm.
Afspraak maken
075 650 12 40 via het Klantcontactcentrum Online afspraak maken
Toegangstijden
Eerste polibezoek 21 dagen
Openingstijden poli
op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur
Polikliniek
075 650 12 40 via het Klantcontactcentrum
Route Zuid 1.17

Verloop behandeling

Uw kind heeft een breuk in zijn of haar dijbeen. Een mogelijke behandeling hiervoor is een behandeling met Bryant tractie. Bij de Bryant tractie hangen we gewichtjes via een katrol aan beide benen van uw kind. Beide benen worden in tractie gelegd. Hierdoor komen de botdelen in een goede stand te staan. Door de natuurlijke botgenezing zal het gebroken bot dan in de goede stand aangroeien. Kinderen kunnen de specht volgen om op de kinderafdeling te komen.


Diagnose

Uw kind is via de Spoedeisende hulp (SEH) opgenomen en samen met de behandeld arts is besloten wat de beste behandeling voor u is.

Wij beslissen graag samen met u. Deze 3 goede vragen aan uw dokter kunnen u hierbij helpen.


Behandeling

Op de SEH leggen de verpleegkundige en de arts u uit wat er gaat gebeuren. Uw kind in een bed te liggen met zijn of haar benen in de lucht. Om de benen van uw kind leggen we een verband aan. Aan het verband bevestigen we touwtjes met gewichtjes van 500 gram tot 3 kilo, afhankelijk van het gewicht van uw kind. De tractiebehandeling duurt ongeveer 2-3 weken. Na 2-3 dagen maken we een controlefoto om te kijken of de tractie zijn werk gaat doen. Aan het einde van de behandeling maken we er nog een om te zien of er voldoende genezing is. Soms krijgt uw kind hierna op de gipskamer een gipsbroek aangemeten, die blijft ongeveer 3 weken zitten.


Nazorg

Het duurt enige tijd voor uw kind weer gewend is aan de normale positie van de benen en tot die tijd, meestal één tot twee dagen, moet uw kind nog in de beschermde omgeving van het bed blijven. Uw kind kan nu ook weer langzaam aan het beentje gaan belasten. Uw kind geeft hierbij zelf het tempo aan. Verdere controle vindt plaats op de polikliniek.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure