Home > Patiënten > Bloedafname

Bloedafname

Uw specialist, huisarts of andere behandelaar heeft u gevraagd bloed af te laten nemen.

U kunt hiervoor terecht bij de poli Bloedafname. De poli bevindt zich op de begane grond (Noord 0.3). 

De poli Bloedafname is onderdeel van Diagnost-IQ. Dat is een modern en geavanceerd Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL), waar analisten onderzoeken doen in bloed, urine en andere lichaamsvochten die uw huisarts, verloskundige, trombosedienst of specialist heeft aangevraagd.


Openingstijden

  • Iedere werkdag van 08.00 tot 17.00 uur
  • Avondopenstelling op dinsdag tot 21.00 uur
  • Op feestdagen is het lab gesloten. Let op: 5 mei is ook een feestdag.

Aanmelden

U hoeft geen afspraak te maken om bloed te laten prikken of materiaal in te leveren. U moet zich wel aanmelden met een dagticket.

Heeft u al een dagticket omdat u ook een andere afspraak heeft in het ziekenhuis? Dan kunt u zich met ditzelfde dagticket aanmelden bij de aanmeldzuil van het lab.

Heeft u geen andere afspraak? Dan meldt u zich eerst met een geldig identiteitsbewijs bij de ontvangstzuil in de centrale hal. Kiest u voor de optie ‘bloedafname’. U moet deze optie ook kiezen als u iets moet inleveren.

U krijgt dan een dagticket met een routenummer en een oproepnummer.  U kunt zich dan met dit dagticket aanmelden bij de aanmeldzuil van het lab.


Polikliniek Saendelft

U kunt ook bloed laten afnemen op de polikliniek Saendelft in Assendelft. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 8.15 tot 10.30 uur.

Bent u zenuwachtig? U mag gerust iemand meenemen. Geef ook aan als u al eens bent flauwgevallen terwijl er bloed bij u werd afgenomen. Dan kunnen we daar rekening mee houden.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure