Home > Patiënten > Transferbureau - zorg na ontslag

Transferbureau - zorg na ontslag

Na behandeling in het ziekenhuis gaan de meeste patiënten weer naar huis. Het kan dan voorkomen dat u tijdelijk extra hulp nodig heeft. Voor die extra zorg kunt u terecht bij ons transferbureau.


Wat doet het transferbureau?

Het transferbureau regelt voor u de zorg na uw ontslag uit het ziekenhuis. Dat kan bijvoorbeeld thuiszorg zijn. Als uw medisch specialist heeft aangegeven dat u binnenkort naar huis mag, komt een transferverpleegkundige bij u langs voor een transfergesprek. De transferverpleegkundige regelt dat u na thuiskomst de zorg krijgt die u nodig heeft.


Wanneer wordt het transferbureau ingeschakeld?

Een opname in het ziekenhuis is meestal van korte duur. Het werken aan een (mogelijk) herstel vindt buiten het ziekenhuis plaats. De arts en/of afdelingsverpleegkundige heeft u hierover ingelicht. 
Als u meer zorg nodig heeft dan familieleden of mantelzorgers kunnen bieden, wordt u aangemeld bij een zorginstelling voor thuiszorg of verblijf dat de benodigde zorg kan leveren.


Wat is de rol van de transferverpleegkundige?

De afdelingsverpleegkundige bespreekt met u of aanvullende zorg nodig is en vult samen met u een aanvraagformulier in. Dit formulier gaat naar het transferbureau. Vervolgens komt de transferverpleegkundige bij u langs. De transferverpleegkundige heeft kennis en informatie over de mogelijkheden van zorg buiten het ziekenhuis en overlegt met u en de afdelingsverpleegkundige welke zorg nodig is. Daarna regelt de transferverpleegkundige nazorg op de juiste plek en met de juiste deskundigheid, die aansluit op de zorg die u in het ziekenhuis krijgt.
De transferverpleegkundige neemt als dat nodig is contact op met familie of mantelzorgers.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure