Home > PGO

PGO

ZMC en de digitale uitwisseling gezondheidsinformatie

Nederlandse ziekenhuizen werken samen om de digitale uitwisseling van gezondheidsinformatie mogelijk te maken. Ook het Zaans Medisch Centrum werkt hieraan mee. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van digitale gegevensuitwisseling via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Alle informatie op één plek

Momenteel wordt de informatie over uw gezondheid op verschillende plekken bewaard. Zo heeft bijvoorbeeld uw huisarts een overzicht van uw gezondheidsklachten, beheert de apotheker uw medicatieoverzicht en houdt u zelf het aantal stappen van de dag bij. Dit kan makkelijker door alle informatie bij elkaar te bewaren. Tegelijkertijd kan op deze manier de informatie makkelijker uitgewisseld worden. Dit kan nu met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Wat is een PGO?

Een PGO is een applicatie of website waarin u digitaal informatie over uw gezondheid kunt bijhouden. Een PGO is anders dan ons patiëntenportaal MijnZMC, waarin u alleen de medische gegevens kunt bekijken die het ZMC van u heeft. In een PGO vindt u informatie van alle zorginstellingen waar u onder behandeling bent en kunt u dit beheren. Hier vindt u de bloeduitslagen van uw huisarts, de vaccinaties van de GGD en uw medicatieoverzicht van de apotheek. Het is ook mogelijk om zelf informatie toe te voegen, zoals allergieën of uw gewicht. Met een PGO heeft u dus grip op uw medische gegevens. Bekijk onderstaande video waarin wordt uitgelegd wat een PGO voor u kan betekenen.

 

 

Kiezen voor een PGO

Er is niet één PGO, sterker nog, veel verschillende leveranciers bieden een PGO aan. Het kan best lastig zijn om daarin een keuze te maken. Daarom heeft de organisatie MedMij regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s met een MedMij-label volgen deze regels en gaan dus vertrouwelijk met uw gegevens om. Er zijn 24 PGO’s met een MedMij-label. In elke PGO kunt u weer andere gegevens bijhouden. Bijvoorbeeld hartslagmetingen, of eet- en slaapgewoonten. Kies een PGO die goed bij uw situatie past. ZMC heeft goede ervaringen met de volgende PGO’s, Quli en Ivido.

 

Scan de bovenstaande QR-code om direct de gegevens van het Zaans Medisch Centrum te koppelen aan uw PGO.

Wilt u hulp bij het maken van een keuze? Gebruik dan de PGO-vergelijker via:https://www.pgo.nl/kies-een-pgo/

 

Veelgestelde vragen

Bij wie kan ik terecht als mijn PGO niet werkt?

Heeft u problemen bij het gebruik van een PGO, werkt iets niet?
Neem dan contact op met de leverancier van uw PGO.

Voor praktische digitale vragen helpt de DigiHulplijn u graag verder.
Bekijk de contactpagina

Bij wie kan ik terecht als ik hulp nodig heb bij het installeren van mijn PGO ?

Het ZMC werkt samen met Informatiepunt De Bieb in de Zaanstreek. Op zes locaties staan mensen klaar om gratis hulp te bieden bij vragen over PGO (en andere onderwerpen). Ook voor mensen die geen lid zijn van De Bieb.

Bel of app voor een afspraak naar 075 617 22 52 van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 15:00 uur.

Of kijk op de website van Informatiepunt De Bieb Zaanstreek.

Is een PGO gratis?

Het uitwisselen van medische gegevens in een PGO is gratis. Voor aanvullende functies kan een PGO-aanbieder een (klein) bedrag vragen. Bijvoorbeeld voor een medicijnwekker, of voedingsadvies. Dit wordt altijd door de PGO-aanbieder aangegeven.

Wie kunnen er allemaal in mijn PGO kijken?

Als een PGO het MedMij-label heeft, bent u de enige die toegang heeft tot uw gegevens in de PGO. U kunt uw gegevens gemakkelijk en veilig delen met uw zorgverleners. U bepaalt altijd zelf of u deze informatie deelt en met wie.

Hoe zet ik mijn medische gegevens in mijn PGO?

De computer van uw zorgverlener en de PGO die u heeft gekozen, kunnen veilig verbinden via MedMij. Belangrijk is dat zij allebei een MedMij-label hebben. Zoek uw zorgverlener op in uw PGO. Daarna kunt u een kopie van uw medische gegevens in de PGO zetten.

Vanaf welke leeftijd kan ik een account maken bij een PGO?

Vanaf 16 jaar kunt u zelf een eigen account aanmaken bij een PGO.

Hoe weet ik uit welke PGO’s ik kan kiezen en bij mij passen?

U kunt hulp krijgen bij het maken van een keuze met de behulp van de PGO-vergelijker. Ga naar PGO-vergelijker.

 

Waar vind ik meer informatie?

Wat is een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)? - YouTube

Wie kunnen mijn gegevens in mijn PGO bekijken? | Kennisclip PGO.nl - YouTube

Hoe haal ik veilig mijn medische gegevens op in een PGO? | Kennisclip PGO.nl - YouTube

Hoe worden mijn gegevens in mijn PGO beschermd? | Kennisclip PGO.nl - YouTube

Is een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) veilig? | Kennisclip PGO.nl - YouTube

Waarom zou je een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) willen gebruiken? | Kennisclip PGO.nl - YouTube

www.pgo.nl

Veelgestelde vragen over PGO's - PGO

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure