Home > Bezoek > Een patiënt bezoeken

Een patiënt bezoeken

Let op: in verband met het Coronavirus zijn we genoodzaakt het bezoek te beperken.

Bezoek aan patiënten

Er is vanaf nu maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag toegestaan. Voor de duur van maximaal een half uur. Met uitzondering van terminale patiënten. Kinderen met maximaal 1 begeleider. Bij Corona patiënten of patiënten bij wie het vermoeden bestaat dat ze besmet zijn met het Corona virus, is helaas geen bezoek toegestaan. Zie ook de update van 15 maart jl. 


Geen begeleiding mee bij afspraak gynaecoloog

De verloskundigenpraktijken staan momenteel weer toe dat partners mee kunnen naar consulten en echo’s.
Binnen het ZMC is deze mogelijkheid er op dit moment nog niet. Bij uw bezoek aan de gynaecoloog komt u alleen en bij uw bevalling kan 1 persoon aanwezig zijn.


Geen bezoek toegestaan bij Corona patiënten

Met ingang van maandag 16 maart is geen bezoek toegestaan bij Corona patiënten, behalve bij hoge uitzondering na toestemming van de medisch specialist. Ook is geen bezoek toegestaan bij patiënten waarvan wordt vermoed dat ze besmet zijn met het Corona virus.  Wij realiseren ons dat dit heel vervelend is voor alle betrokkenen. Dit is een afspraak gemaakt in regionaal verband om verspreiding van het virus te voorkomen.


Kamernummer patiënt

Het ziekenhuis mag in het kader van de privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim geen informatie verstrekken over onze patiënten. Er kan daarom geen antwoord gegeven worden op de vraag of de patiënt zich in het ziekenhuis bevindt. Er mag ook niet gezegd worden op welke afdeling en in welke kamer een patiënt zich bevindt. Wij vragen aan de patiënten of hun contactpersonen de bezoekers zelf te informeren. Een bezoeker kan natuurlijk ook zelf de patiënt bellen en/of contact op te nemen met de naasten (echtgenoot, kinderen etc.) voor meer informatie. Het ziekenhuis verstrekt nooit een telefoonnummer van patiënten en of naasten. De bezoeker moet hier zelf over te beschikken.


Bezoektijden

Bekijk de bezoektijden van de verschillende afdelingen.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2020 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure