Home > Bezoek > Een patiënt bezoeken

Een patiënt bezoeken

 

Er mogen maximaal twee bezoekers tegelijk op bezoek komen.


Kamernummer patiënt

Het ziekenhuis mag in het kader van de privacy van de patiënt en het medisch beroepsgeheim geen informatie verstrekken over onze patiënten. Er kan daarom geen antwoord gegeven worden op de vraag of de patiënt zich in het ziekenhuis bevindt. Er mag ook niet gezegd worden op welke afdeling en in welke kamer een patiënt zich bevindt. Wij vragen patiënten of hun contactpersonen hun bezoekers zelf te informeren. Een bezoeker kan natuurlijk ook zelf de patiënt bellen en/of contact opnemen met de naasten (echtgenoot, kinderen etc.) voor meer informatie. Het ziekenhuis verstrekt nooit een telefoonnummer van patiënten en/of naasten. De bezoeker moet hier zelf over beschikken.


Bezoektijden

Bekijk de bezoektijden van de verschillende afdelingen.


Bloemen/planten mee

Bloemen en planten verblijden de patiënt. Maar het water in de bloemenvaas is een bron voor bacteriën. Planten in pot kunnen schimmels overbrengen naar zieke patiënten in het ziekenhuis. De bacteriën in bloemenwater en de schimmels in potaarde kunnen een zieke patiënt in het ziekenhuis nog zieker maken. 

Door dit infectiegevaar zijn bloemen en planten niet toegestaan op de volgende afdelingen: IC, Hartbewaking (CCU), Neonatologie, Kinderafdeling, A15 Stroke unit.

Bloemen zijn wel toegestaan op de verpleegafdelingen, Acute Opname Afdeling (AOA), Beschouwend, Dagopname, Snijdend.

Planten in pot zijn alleen toegestaan in algemene ruimtes en de poliklinieken.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure