Home > Bezoek > Parkeren

Parkeren

Komt u met de auto naar ons ziekenhuis? Dan kunt u in de parkeergarage parkeren. Hier is voldoende plek.


Parkeergarage

In de parkeergarage moeten zowel patiënten als bezoekers betalen. Bij het inrijden van de garage trekt u een kaartje uit de parkeerautomaat. Bij vertrek uit het ziekenhuis betaalt u vervolgens bij de betaalautomaat in de garage (de automaten vindt u op de begane grond). Er is voldoende ruimte in de parkeergarage.

Let op:

  • U kunt uitsluitend met een bankpas betalen. Betalen met contant geld is hier niet mogelijk.  
  • Als u aan de overkant bij de McDonalds parkeert, kan uw auto worden weggesleept.

Tarieven

De parkeergarage is niet van het ziekenhuis maar wordt beheerd door Interparking. Voor vragen of een overzicht van de tarieven kunt u terecht op interparking.nl.


Haal- en brengzone

Er is een haal- en brengzone (kiss & ride) in de parkeergarage. U kunt het eerste half uur gratis naar binnen. U kunt binnen deze 30 minuten uitrijden zonder gebruik te maken van de pakeerautomaat.


Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig om van de parkeergarage/taxistandplaats naar het ziekenhuis te komen?

Dan kunt u bellen met patiëntenvervoer via telefoonnummer 075 650 27 95. Dit kan op werkdagen tussen 8.00 – 17.50 uur.

Een vrijwilliger van patiëntenvervoer komt u (of uw naaste) dan ophalen met een rolstoel om u naar het ziekenhuis te brengen. Eventueel kan uw begeleider dan ondertussen de auto parkeren.   

Wilt u ook weer teruggebracht worden naar uw auto? Vraag dan een medewerker op de afdeling of polikliniek om patiëntenvervoer voor u te regelen.

Let op:

Patiëntenvervoer brengt en haalt alleen patiënten die zich bevinden op het ziekenhuisterrein (de taxistandplaats aan de voorkant van het ziekenhuis of vanuit de parkeergarage).

Verder is het goed te weten dat de vrijwilligers van patiëntenvervoer niet bevoegd zijn om iemand in of uit de auto te tillen. U moet dus zelf de auto uit kunnen komen.


Lift

Aan beide kanten van de parkeergarage zijn twee liften. Eén voor de oneven verdiepingen en één voor de even verdiepingen.

Let op: de lift stopt niet op de eerste etage.


Invalideparkeerplaatsen

In de parkeergarage zijn voldoende invalideparkeerplaatsen aanwezig. Deze bevinden zich in het buitengedeelte van de parkeergarage en op elke verdieping. Er zijn daar ook rolstoelen. Voor het gebruik van een rolstoel heeft u een € 2 munt nodig. Deze krijgt u terug wanneer u de rolstoel weer terugplaatst.


Hoge auto's

Het is helaas niet mogelijk om met een voertuig hoger dan 2.10 m te parkeren in de parkeergarage. 
Bezoekers die in het bezit zijn van een invalidenkaart en een voertuig hoger dan 2.10 m hebben, kunnen gratis parkeren naast de ingang van de parkeergarage (zie rode pijl). 


Fietsen

U kunt uw fiets plaatsen bij de fietsenbeugels bij beide hoofdingangen. 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure