Home > Bezoek > Parkeren

Parkeren

Komt u met de auto naar ons ziekenhuis? Dan kunt u in de parkeergarage parkeren.

Parkeergarage

In de parkeergarage moeten zowel patiënten als bezoekers betalen. Bij het inrijden van de garage trekt u een kaartje uit de parkeerautomaat. Bij vertrek uit het ziekenhuis betaalt u vervolgens bij de betaalautomaat in de garage (de automaten bevinden zich bij de ingang voor voetgangers). Er is voldoende ruimte in de parkeergarage.

Let op:

  • U kunt uitsluitend met een bankpas betalen. Betalen met contant geld is hier niet mogelijk.  
  • Als u bij de McDonalds parkeert, kan uw auto worden weggesleept.

Tarieven

De parkeergarage is niet van het ziekenhuis maar wordt beheerd door Parking & Protection. Voor meer informatie over de tarieven verwijzen wij naar de website van Parking & Protection.


Haal- en brengzone

Er is een haal- en brengzone (kiss & ride) in de parkeergarage. U kunt het eerste half uur gratis naar binnen. U kunt uitrijden zonder gebruik te maken van de pakeerautomaat.


Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig om van de parkeergarage/taxistandplaats naar het ziekenhuis te komen?

Dan kunt u bellen met patiëntenvervoer via telefoonnummer 075 650 27 95. Dit kan op werkdagen tussen 8.00 – 17.50 uur.

Een vrijwilliger van patiëntenvervoer komt u (of uw naaste) dan ophalen met een rolstoel om u naar het ziekenhuis te brengen. Eventueel kan uw begeleider dan ondertussen de auto parkeren.   

Wilt u ook weer teruggebracht worden naar uw auto? Vraag dan een medewerker op de afdeling of polikliniek om patiëntenvervoer voor u te regelen.

Let wel:

Patiëntenvervoer brengt en haalt alleen patiënten die zich bevinden op het ziekenhuisterrein (de taxistandplaats aan de voorkant van het ziekenhuis of vanuit de parkeergarage).

Verder is het goed te weten dat de vrijwilligers van patiëntenvervoer niet bevoegd zijn om iemand in of uit de auto te tillen. U moet dus zelf de auto uit kunnen komen.


Lift

Aan beide kanten van de parkeergarage zijn twee liften. Eén voor de oneven verdiepingen en één voor de even verdiepingen. Let op: de lift stopt niet op de eerste etage.


Invalideparkeerplaatsen

In de parkeergarage zijn voldoende invalideparkeerplaatsen aanwezig. Deze bevinden zich in het buiten gedeelte van de parkeergarage en op elke verdieping. Er zijn daar ook rolstoelen. Voor het gebruik van een rolstoel heeft u een € 2 munt nodig. Deze krijgt u terug wanneer u de rolstoel weer terugplaatst.


Hoge auto's

Het is helaas niet mogelijk om met een voertuig hoger dan 2.10 m te parkeren in de parkeergarage. 
Bezoekers die in het bezit zijn van een invalidenkaart en met een voertuig hoger dan 2.10 m kunnen vanaf nu (januari 2020) gratis parkeren nabij de ingang van de parkeergarage (zie rode pijl). 


Fietsen

U kunt uw fiets plaatsen bij de fietsopstelplekken buiten bij de hoofdingang. Deze is te bereiken via de Heijermanstraat/Koningin Julianaweg. 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure