Home > Contact en vragen > Medisch dossier aanvragen

Medisch dossier aanvragen

Op deze pagina kunt u inzage en/of kopieën van uw eigen medische gegevens aanvragen.

Hoe vraagt u inzage in uw dossier

Tijdens de behandeling
Het medisch dossier bevindt zich tijdens de behandeling op de afdeling of op de polikliniek. Wanneer u opgenomen bent of een specialist op de polikliniek bezoekt, vraagt u hem of haar om inzage in uw medisch dossier. U hoeft geen uitleg te geven waarom u het dossier in wilt zien. Als u er geen bezwaar tegen heeft om de reden van uw verzoek met de specialist te bespreken is dit uiteraard wel aan te raden. Het is voor de specialist dan ook duidelijk welk doel u voor ogen heeft. De specialist kan u toelichting geven over de inhoud van uw dossier.


Als de behandeling is afgesloten
Wanneer de behandeling is afgesloten wordt uw dossier bewaard. Een verzoek tot inzage in of afgifte van uw dossier kunt u schriftelijk indienen via onderstaand  formulier. Binnen 3 werkdagen na aanvragen van het dossier kunt u uw dossier persoonlijk afhalen in het Zaans Medisch Centrum. U ontvangt een e-mail wanneer het dossier klaarligt. Het dossier wordt alleen meegegeven nadat u zich heeft gelegitimeerd.

U kunt ook uw aanvraag telefonisch doen. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 - 12.30 uur via 075 650 29 09.


Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2019 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure