Home > MijnZMC > Waarvoor kan ik MijnZMC gebruiken?

Waarvoor kan ik MijnZMC gebruiken?

In het patiëntenportaal MijnZMC kunt u een gedeelte van uw medisch dossier inzien. Het portaal bestaat uit onderstaande onderdelen. 

Agenda

Bij het onderdeel agenda vindt u een overzicht van uw komende afspraken, opnames en behandelingen in het Zaans Medisch Centrum. Ook uw bezoeken aan ons ziekenhuis in het verleden zijn weergegeven.


Dossier

U kunt de volgende onderdelen van uw medisch dossier vinden:

Allergieën

Op de pagina Allergieën vindt u een overzicht van de allergieën die bij ons bekend zijn. Heeft u een allergie die niet in het overzicht staat? Dan kunt u dit aangeven bij uw eerstvolgende afspraak. Staat uw allergie er wel bij, maar is deze nog niet bevestigd door uw arts? Dan kunt u ook hierom vragen bij uw eerstvolgende afspraak.

Brieven 

Bij Brieven vindt u verschillende soorten brieven over uw medische situatie. Dit zijn voornamelijk brieven die naar uw huisarts zijn verstuurd. 

Medicijnen

In MijnZMC vindt u een overzicht van uw medicijnen. Het gaat om medicijnen die nu momenteel gebruikt, maar ook medicijnen die u in het verleden heeft genomen. 

Uitslagen 

In dit onderdeel leest u de uitslagen van verschillende onderzoeken die zijn gedaan. U kunt hierbij denken aan onderzoek van uw urine, bloed of weefsel. Van beeldvormend onderzoek (zoals een echo of MRI) vindt u alleen verslagen in tekst, geen foto’s of filmpjes. Houdt u er rekening mee dat alle uitslagen te zien zijn met een vertraging van 7 dagen. Toch kan het zijn dat uw zorgverlener de uitslagen nog niet met u heeft besproken. U bepaalt zelf of u de uitslagen vooraf wilt bekijken. Uw zorgverlener vertelt u tijdens de volgende afspraak wat de uitslagen betekenen. 


Taken

Bent u gevraagd om een vragenlijst in te vullen? Dan vindt u deze onder de knop 'Taken'. Ook vindt u hier welke vragenlijsten u eerder heeft ingevuld. De vragenlijst moet in één dag ingevuld worden. U kunt de vragenlijst tussentijds opslaan.


Mijn gegevens

Hier vindt u de gegevens zoals ze bij ons bekend zijn. Controleer ze goed! Ook de gegevens van uw huisarts en apotheek staan hier in. Als deze niet meer kloppen, kunt u ze zelf aanpassen.


Patiëntenfolders

Patiëntenfolders helpen u om goed voor te bereiden op uw behandeling of onderzoek. Uw arts zet patiëntenfolders voor u klaar in MijnZMC. U kunt ze op uw gemak online lezen. 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure