Home > Nieuwsberichten > Belangrijke informatie voor uw polikliniek bezoek

Belangrijke informatie voor uw polikliniek bezoek16/03/2021
 • Mondkapjes
  Het dragen van een mondkapje is verplicht bij het bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Ook als u gevaccineerd bent, is het dragen van een mondkapje verplicht.
   
 • Screening bij binnenkomst ziekenhuis
  U wordt bij de ingang het ziekenhuis een aantal vragen gesteld. Tijdens deze screening wordt onder andere gevraagd of u Covid-klachten heeft, of u recent in code oranje of rood gebieden bent geweest. Heeft u begeleiding mee? Dan bespreken wij met u of dit noodzakelijk is of dat uw begeleider op u kan wachten. Dit laatste is belangrijk om te volle wachtruimtes te voorkomen. 
   
 • Neem contact met ons op bij verkoudheidsklachten, keelpijn, koorts en kortademigheid
  Bent u op de dagen voorafgaand aan de afspraak of op de dag zelf verkouden, kortademig of heeft u keelpijn of koorts? Of weet u dat u besmet bent met het coronavirus? Bel ons dan op 075 – 650 12 00. Samen met uw zorgverlener kijken we of er mogelijkheden zijn om uw afspraak door te laten gaan. Dat kan bijvoorbeeld per telefoon of via beeldbellen. Soms kan uw afspraak ook in het ziekenhuis plaatsvinden. De zorgverlener draagt dan bijvoorbeeld een mondmasker en/of veiligheidsbril. U krijgt dan zelf ook een mondmasker bij de ingang van het ziekenhuis.
   
 • Kom niet te vroeg. Zo wordt het niet te druk in de wachtkamer.
  Om ook in onze wachtkamers 1,5 meter afstand te garanderen, vragen we u om niet eerder dan maximaal 5 minuten voor uw afspraak naar de wachtkamer te komen. Zo houdt u de wachtkamer vrij voor een patiënt die eerder een afspraak heeft. Bent u te vroeg? Wacht dan in de auto of buiten op een bankje. Belangrijk is dat u afstand houdt tot anderen. 
   
 • Kom zonder begeleiding naar uw afspraak
  We vragen u om alleen naar uw afspraak te komen. Zo beperken we het aantal mensen in het ziekenhuis. Degene die u begeleidt, kan in de auto of buiten wachten. Voor kinderen, kwetsbare mensen en mensen die een tolk nodig hebben, geldt dat één persoon hen kan begeleiden. Uw begeleider mag niet verkouden of kortademig zijn of keelpijn of koorts hebben. Als u het fijn vindt dat er toch iemand kan deelnemen aan het gesprek zonder bij de afspraak aanwezig te zijn dan kunt u diegene bellen tijdens het gesprek met uw arts. Door uw telefoon op luidspreker te zetten kan hij of zij meeluisteren en eventueel ook iets vragen. Ook kunt u het gesprek opnemen met uw mobiele telefoon, zodat u dit later met iemand terug kunt luisteren. Meldt dit wel aan uw arts zodat hij/zij hiervan op de hoogte is. 
   
 • Ga na uw afspraak zo snel mogelijk naar buiten
  Voor uw en onze veiligheid vragen we u om het ziekenhuis na uw afspraak zo snel mogelijk te verlaten. Volg daarvoor de pijlen op de vloer. Het kan zijn dat u voor een vervolgafspraak nog bij een balie langs moet. Uw zorgverlener wijst u daar dan tijdens de afspraak op.

Prettig om te weten: bij (contact)onderzoek dragen wij een mondmasker.
Soms moeten onze zorgverleners u lichamelijk onderzoeken. Omdat zij dan geen 1,5 meter afstand kunnen houden, dragen zij een mondmasker. Zo beschermen zij u en zichzelf.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
Het kan zijn dat onze medewerkers u tijdens uw bezoek nog enkele aanwijzingen geven. We vragen u vriendelijk om deze op te volgen. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.

Heeft u nog vragen? Bel dan met 075 650 12 00.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure