Home > Nieuwsberichten > Dragen mondkapje in ZMC verplicht 

Dragen mondkapje in ZMC verplicht 12/10/2020

Vanaf vrijdag 2 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht bij het bezoek aan ons ziekenhuis. Hiermee geven wij gehoor aan het dringende advies van de regering om het dragen van mondkapjes in publiek toegankelijke binnenruimtes verplicht te stellen.
Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. U draagt, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje. Komt u op bezoek in het ziekenhuis, neem dan een eigen mondkapje mee. Uw mondkapje doet u op vóór binnenkomst en houdt u gedurende uw hele bezoek op. 

In het ZMC is het volgende verplicht: 

  • Iedereen houdt anderhalve meter afstand van anderen
  • Iedereen desinfecteert bij binnenkomst de handen
  • Een mondkapje dragen 

Kom zonder begeleiding

Kom zonder begeleiding naar uw afspraak. Op die manier beperken we het aantal mensen in het ziekenhuis. Een uitzondering hierop zijn kinderen, zwangeren, kwetsbare mensen en mensen die een tolk nodig hebben: begeleiding is dan beperkt tot één persoon. Ook is het belangrijk om het ziekenhuis na de afspraak zo snel mogelijk te verlaten. Hiervoor zijn aangepaste looproutes gemaakt in het ziekenhuis. De begeleiding mag geen corona-gerelateerde klachten hebben. 
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure