Home > Nieuwsberichten > Laatste stand van zaken

Laatste stand van zaken13/04/2022

Laatste update op 1 april

Versoepeling deel Corona maatregelen 

Vanaf vandaag versoepelt het ZMC een aantal coronamaatregelen zoals dit landelijk ook al is gebeurd op 23 maart jl. Versoepelingen zijn mogelijk omdat het aantal opnames van patiënten op de ICU niet stijgt en ook het aantal besmettingen daalt.

Toch blijven binnen het ziekenhuis een aantal maatregelen gelden, omdat we de kwetsbare patiëntenpopulatie willen beschermen en het coronavirus (en ook andere luchtwegvirussen) nog steeds onder ons is.


Gebruik mondmaskers openbare ruimte- 1.5 meter afstand

Het dragen van een mondneus masker in de openbare ruimtes (hal, wachtkamers) is niet meer nodig als 1,5 meter afstand gehouden kan worden. In de wachtkamers is de 1,5 meter afstand dus nog van toepassing (d.m.v. stickers aangegeven). Als het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, dan is het nodig om een mondneus masker te dragen.

Neem bij bezoek aan ons ziekenhuis uw eigen mondneusmasker mee (stoffen maskers zijn niet toegestaan). Voor mensen die geen eigen mondneusmasker hebben, worden deze aangeboden bij binnenkomst in het ziekenhuis en op de balies van poliklinieken en verpleegafdelingen.


Maatregelen bezoek

Bezoekers dragen op de patiëntenkamers altijd een mondneusmasker binnen de 1,5 meter. Bij elke patiënt (met COVID en zonder COVID) zijn maximaal 2 bezoekers per dag toegestaan.

Bezoekers met luchtwegklachten zijn niet toegestaan in het ziekenhuis.

Dit geldt niet voor:

  • Terminale patiënten: onbeperkt bezoek
  • Kinderafdeling: onbeperkt bezoek door (beide) ouders/verzorgers

Restaurant De Lunchroom en koffiecorner

De lunchroom is weer geheel open voor patiënten en bezoekers van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur. Wel blijft de 1,5 meter afstand regel van kracht.

De koffiecorner in de centrale hal is ook open op de gebruikelijke tijden van 8.00 - 17.00 uur voor afhaal van het gebruikelijke assortiment. Hier worden ook een beperkt aantal belegde broodjes aangeboden.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure