Home > Nieuwsberichten > Meneer De Jager heeft zijn rust terug door de polikliniek Geriatrie

Meneer De Jager heeft zijn rust terug door de polikliniek Geriatrie15/06/2021

Genieten van je oude dag zonder je belemmerd te voelen door lichamelijke problemen die de tand des tijds met zich meebrengt: dat is de mooie missie van de polikliniek Geriatrie van het Zaans Medisch Centrum (ZMC). Volgens de 90-jarige meneer De Jager is deze missie meer dan geslaagd. Sinds hij onder behandeling is bij klinisch geriater Maaike Boer Rookhuizen, heeft hij meer rust en voelt hij zich niet meer alleen staan in de strijd tegen de ouderdom.


Nog lang niet toe aan een verpleeghuis

Meneer De Jager woont nog steeds in zijn eigen huis, samen met zijn 87-jarige vrouw. En dat wil hij graag ook zo houden, ondanks dat er lichamelijk bij het seniorenpaar nogal wat is gaan haperen. Met een hartoperatie achter de rug, de nodige rugklachten en onder andere nierproblemen valt ouder worden niet altijd mee. Gelukkig heeft meneer De Jager een huisarts die goed met hem meedacht en opperde om eens een afspraak te maken met Dr. Boer Rookhuizen. En zo belandde hij op de geriatrische polikliniek van het ZMC.


Uitgebreid onderzoek

“Ik werd erg goed ontvangen op de polikliniek. Iedereen was erg vriendelijk, ik kreeg zelfs koffie aangeboden. Er was alle tijd om met de dokter te praten, dat stelde me echt op mijn gemak. Eerst kreeg ik een uitgebreid onderzoek, daarna bespraken we mijn medicijngebruik. Zo bleek een maagpil die ik al jaren slikte, helemaal niet goed voor mij te zijn. Omdat mijn hart niet goed werkt, was er vocht in mijn benen ontstaan. Dankzij de ‘plaspil’ van Dr. Boer Rookhuizen is dit probleem nu opgelost. De verschillende medicijnen die ik dagelijks slik zijn nu op elkaar afgestemd en ik voel me er heel goed bij. 
Al met al vind ik de behandeling op de polikliniek correct en prettig. Het heeft me een zekere rust gegeven.”


Opgewekt naar de operatie

Op de dag van dit interview heeft meneer de Jager een operatie aan zijn teen ondergaan. “Door corona kon de pedicure niet bij ons langs komen. Hierdoor kreeg ik een probleem met mijn grote teen. Ik was totaal niet nerveus toen ik hier vanmorgen aan werd geopereerd. Dat komt door de goede ervaringen met het ziekenhuis. Ik heb het ZMC hoog zitten. De operatie was dan ook helemaal geen vervelende ervaring.”

 

Wat kan de polikliniek Geriatrie voor u doen?
 
Het doel van de polikliniek Geriatrie is dat ouderen zo lang mogelijk ‘eigen baas blijven’, zoals meneer De Jager dat zo mooi verwoordt. De polikliniek is gericht op senioren die met meerdere ouderdomsziekten te kampen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan incontinentieproblemen, verwardheid of verlies van geheugen of polyfarmacie, het dagelijks innemen van meerdere medicijnen voor verschillende aandoeningen. Naast lichamelijke ziekten bekijkt de klinisch geriater ook psychische problemen en belemmeringen in de thuissituatie.
Meer informatie over deze polikliniek vindt u op de pagina ‘polikliniek Geriatrie’

 https://www.zaansmedischcentrum.nl/patienten/specialismen/polikliniek/geriatrie-polikliniek/

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure