Home > Nieuwsberichten > Peter Littooij start per 1 februari in het ZMC als directeur a.i.

Peter Littooij start per 1 februari in het ZMC als directeur a.i.13/01/2021

Per 1 februari 2021 start de heer Peter Littooij als directeur a.i. in het Zaans Medisch Centrum.

Samen met Hans Feenstra, bestuurder a.i. vormt hij het bestuur voor een periode van vier maanden.

De in Friesland wonende Peter Littooij is al ruim 20 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Hij is als registeraccountant opgeleid aan de VU Amsterdam, waarna hij startte bij Deloitte in Beverwijk. Bij de universiteit Leiden kwam hij in aanraking met de zorg. Ruim 20 jaar geleden verhuisde Peter naar Friesland en werd financieel directeur bij het MCL en later lid van de Raad van Bestuur. Daarna volgden functies in de Raad van Bestuur van Nij Smellinghe en het Martiniziekenhuis. Sinds 1,5 jaar vervult hij interim-opdrachten, momenteel bij Lentis, een grote aanbieder van GGZ zorg in het noorden van het land. Ook is Peter toezichthouder bij o.a. twee ziekenhuizen, namelijk Ziekenhuis Amstelland en het SKB in Winterswijk.

Peter Littooij: “Ik kijk uit naar mijn samenwerking met collega's in het Zaans Medisch Centrum. Ik vind het bijzonder leuk om nu weer met oud-collega Hans Feenstra te kunnen optrekken als interim-directeur binnen het Zaanse ziekenhuis". 

Wij heten Peter van harte welkom in het Zaans Medisch Centrum.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuursbureau Zaans Medisch Centrum, Jolande van de Walle, adviseur public affairs/woordvoerder via e-mail walle.j@zaansmc.nl.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure