Home > Nieuwsberichten > Resistente bacterie in Zaans Medisch Centrum

Resistente bacterie in Zaans Medisch Centrum10/12/2018

Recent is in het Zaans Medisch Centrum bij een aantal patiënten een resistente bacterie aangetroffen. Het betreft een bacterie met een speciale resistentie-vorm, veroorzaakt door het enzym New Delhi Beta-lactamase (NDM). Wanneer iemand de bacterie bij zich draagt merkt diegene daar niets van.

Patiënten waarbij de bacterie is aangetoond, worden met voorzorgsmaatregelen behandeld in het ziekenhuis. In het Zaans Medisch Centrum zijn verschillende maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Patiënten in het ziekenhuis hebben op dit moment geen risico op het in aanraking komen met de bacterie.

Het ziekenhuis wil bij patiënten die de afgelopen maanden opgenomen zijn geweest op een aantal afdelingen van het Zaans Medisch Centrum nagaan of zij met de bacterie in aanraking zijn geweest. Deze patiënten ontvingen een persoonlijke oproep om zich door middel van een huiduitstrijk te laten testen op de aanwezigheid van de bacterie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de NDM bacterie, verwijzen we u naar de website van het RIVM

Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen over de huidtest of over uw bezoek aan het Zaans Medisch Centrum.

 

 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure