Home > Nieuwsberichten > Zaans Medisch Centrum aangesloten bij Coördinatiepunt Ouderenzorg NH

Zaans Medisch Centrum aangesloten bij Coördinatiepunt Ouderenzorg NH15/03/2024

Sinds begin deze maand zijn alle ketenpartners in de Zaanstreek aangesloten bij het Coördinatiepunt Ouderenzorg Noord-Holland voor ondersteuning bij de triage van (sub)acute zorgvragen voor kwetsbare ouderen.

Expertise en ondersteuning voor de hele regio
Vanuit het ROAZ is het Coördinatiepunt Ouderenzorg NH uitgeroepen tot best practice. De doorontwikkeling van de samenwerking in de regio staat dan ook al enkele jaren centraal. In 2022 zijn er al grote stappen gemaakt door Noord Holland Noord en Waterland met elkaar te verbinden. Hierdoor kunnen inwoners van Waterland en Westfriesland, de Kop van Noord Holland en Noord Kennemerland op het Coördinatiepunt rekenen. Sinds begin maart kunnen ook verwijzers in de Zaanstreek rekenen op de expertise van het Coördinatiepunt.

Zorg voor kwetsbare ouderen
Binnen het Coördinatiepunt Ouderenzorg NH maken alle zorgpartijen zich sterk om in onze regio de juiste zorg op de juiste plek te bieden voor kwetsbare ouderen. Hierdoor wordt onder meer de gezamenlijke capaciteit beter benut, leiden we effectiever toe naar eerstelijnsverblijf en voorkomen we meer dat kwetsbare ouderen onnodig lang moeten wachten op de juiste zorg in een (sub)acute situatie of na een ziekenhuisopname. Het Coördinatiepunt Ouderenzorg NH ondersteunt verwijzers in hun dagelijkse praktijk bij de triage van (sub)acute zorgvragen en maakt gebruik van data en expertise om te anticiperen op trends en ontwikkelingen.

Voor meer informatie over de impact binnen het ZMC kan er contact worden gezocht met Chantal du Perron, medisch transmuraal coördinator via pers@zaansmc.nl (t.a.v. C. du Perron).

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure