Home > Nieuwsberichten > Zaans Medisch Centrum en Zilveren Kruis garanderen ziekenhuiszorg voor de komende 3 jaar

Zaans Medisch Centrum en Zilveren Kruis garanderen ziekenhuiszorg voor de komende 3 jaar23/12/2019

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft met zorgverzekeraar Zilveren Kruis een contract gesloten voor 3 jaar. Patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis kunnen daardoor altijd terecht in het ZMC.

Goede zorg doe je samen. Dat is de visie van het ZMC. Marian de Vries, bestuurder van het ZMC: “Deze afspraak met Zilveren Kruis geeft ons de ruimte om samen met huisartsen, thuiszorg en verpleeghuizen de juiste zorg op de juiste plaats te kunnen geven aan onze patiënten. Samen met de patiënt beslissen over zijn of haar zorg, het verplaatsen van ziekenhuiszorg naar de huisartsenpraktijk of naar huis, inzetten van digitale hulpmiddelen en natuurlijk het voorkomen van zorg. Door de meerjarenafspraak met Zilveren Kruis kunnen wij deze ambitie waarmaken.”

Het Zaans Medisch Centrum spant zich in voor een gezonde Zaanstreek. Het ZMC werkt nauw samen met Zaanse partijen en ontwikkelt samen met hen zorgoplossingen voor de inwoners van de Zaanstreek en daarbuiten. Daarnaast heeft het ZMC een nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen, waaronder het Amsterdam UMC. 

Ook voor zorgverzekeraar Zilveren Kruis is deze meerjarenafspraak belangrijk. Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: “Wij vinden het belangrijk dat onze verzekerden altijd terecht kunnen in het ZMC. Ze zijn een belangrijke partner in de regio. Om de toekomstige zorgvraag in de regio goed te kunnen bedienen, is samenwerking tussen de ketenpartners en optimaal gebruik van technologische mogelijkheden noodzakelijk. Deze afspraak geeft het ZMC langdurige financiële zekerheid en mogelijkheden om een deel van de ziekenhuiszorg thuis te gaan leveren.”
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure