Home > Nieuwsberichten > Zij-instromers zijn ook nodig in de zorg!

Zij-instromers zijn ook nodig in de zorg!26/03/2021

Heb je ook weleens het idee wanneer je aan het werk bent ‘is dit het nou’ of ‘wat hij/ zij doet is ook leuk’? 

Die gedachten begonnen bij mij 9 jaar geleden. En hoe mooi is het om te kunnen zeggen dat ik nu bijna klaar ben met mijn Bachelor of Nursing! Ik hoor geregeld om mij heen: Wat gaaf dat je dit doet; Wat knap met een gezin; Ik zou ook wel willen, maar ja….


Doen!

Ik kan alleen maar zeggen DOEN! Het is een uitdaging met een gezin met 4 jonge kinderen en soms een hele grote puzzel, maar het is het zeker waard. Ik krijg van mijn werk zoveel energie. Verpleegkunde is een geweldig uniek vak. Je kunt iets betekenen voor de patiënt en de maatschappij. Je leert nieuwe mensen kennen en op hun kwetsbaarst kun jij ze helpen. Het is een voorrecht om zo dichtbij patiënten en families te mogen komen. 


Flexibel

Als verpleegkundige moet je heel flexibel zijn, je moet kunnen schakelen en prioriteiten stellen. En dat blijft een uitdaging. Bij de start van de dienst kun je nog zo’n mooi plan maken, maar een dienst loopt altijd anders. Daarnaast is het belangrijk om grenzen aan te kunnen geven en een goede balans te vinden. Verpleegkundigen weten wat goed is voor het lichaam, het advies wordt altijd aan de patiënten gegeven, maar zelf houden ze zich er moeilijk aan. Creativiteit is ook nodig in dit vak, want ondanks alle bezuinigingen moet er kwalitatief veilige zorg geleverd worden. Als verpleegkundige ben je nooit uitgeleerd, je kunt je op allerlei gebieden specialiseren.


Juiste keuze

Ik vond het geweldig om 3 jaar geleden aan mijn stage in het Zaans Medisch Centrum te beginnen. Gaande weg tijdens mijn werk als leerling verpleegkundige op verschillende afdelingen merkte ik dat ik zeker wist dat ik de juiste keuze had gemaakt om een carrière switch te maken. Ik houdt van de afwisseling, maar natuurlijk ook het contact met patiënten. Als verpleegkundige kan ik met woorden of een houding al zoveel goeds brengen. Mensen geruststellen, vertrouwen geven en/ of rust brengen. Alleen al even een praatje of er gewoon voor iemand zijn kan al een groot verschil maken. Als je het goed doet, laten ze je zo dichtbij. 


Ik zorg

Handen aan het bed, die zijn nodig. Maar niet alleen van jonge verpleegkundige, want de zij-instromers kunnen met hun ervaring in andere vakgebieden ook het verschil maken. Dat heb ik gemerkt. Vanuit mijn hart en met een enorme motivatie en doorzettingsvermogen en een kritisch oog kan ik met trots zeggen: Ik zorg!

Als je dit kan, kan je alles! Dat is echt een geweldig gevoel. Ik heb het allermooiste beroep gekozen.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

Bezoektijden

16.00 - 19.30 uur (gehele week)
11.00 - 12.00 uur (alleen weekend)

© 2023 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure